Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Kämpar för mitt liv – och vår existens som familj”

Antti Törmänen i kamp med AIK:s Mathias Svedberg.
Foto: BJÖRN LUNDBERG
Foto: STIG KENNE / FOTO KENNE GRATISBILD

Drabbad av covid-19 och cancer. 

Den tidigare HV71- och Södertäljespelaren Antti Törmänen har haft ett år som han inte kunde föreställa sig.

– Nu kämpar jag för mitt liv och för vår existens som familj, säger Törmänen till BernerZeitung.

Antti Törmänen, 50, blev världsmästare med Finland 1995 och var en framstående spelare i elitserien under slutet av 90-talet och början av 00-talet. Finländaren representerade sitt landslag i VM samtidigt som han gjorde 36 poäng för HV71 säsongen 1998/1999. Därefter gjorde han ännu en säsong i laget innan han vände hem till Jokerit. 

Efter två säsonger i Finland avslutade Törmänen karriären med två säsonger i Södertälje innan han sadlade om till tränare.

Antti Törmänen drabbad av cancer

Just nu är Antti Törmänen tränare för EHC Biel och han har haft ett tufft år under coronapandemin.

”Huvudtränaren Antti Törmänen testade positivt för coronaviruset i dag. Efter omständigheterna mår han bra. Vi önskar honom en snabb och god återhämtning”, skrev Biel i ett pressmeddelande den 15 mars.

Både Törmänen och hans fru Minna fick åka in till sjukhuset i Biel och tillbringa flera veckor på en rehabiliteringsklinik. Symptomen för Minna är fortfarande inte borta och för BernerZeitung har Törmänen nu berättat om nästa tunga besked – cancerbeskedet som kom på deras 21:a bröllopsdag.

– Jag gjorde knäoperationer och en operation för ryggen som tvingade mig att sluta med hockey. Men nu kämpar jag för mitt liv och för vår existens som familj, säger Törmänen till tidningen.

Törmänen: ”Hittade nya sätt”

Törmänen berättar också att det varit tufft att hans barn inte vetat om han kommer bli frisk.

– Som pappa vill du inte dölja allt för dina barn men du visar inte heller varje gång du är svag, säger han.

Efter 2,5 månader har Törmänen nu avslutat sin behandling för gallvägscancer och han påpekar att idrottare går till sjukhuset för att bli friska och att cancerpatienter mår sämre när de kommer därifrån.

– Det saknas mycket i magen men kroppen hittade nya sätt att fungera. Cykling går bra och uthålligheten förbättras, säger Törmänen till BernerZeitung.