Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kallar över Holmström – direkt efter uttåget

Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN
Foto: Adam Ihse / TT NYHETSBYRÅN

Axel Holmström är på väg till Nordamerika.

Enligt uppgifter till SportExpressen ringde representanter för Detroit Red Wings organisation upp Holmström efter uttåget mot Frölunda – och bad honom sätta sig på ett flyg.

Enligt en väl insatt källa ska Detroit Red Wings organisation ha kontaktat Axel Holmström direkt efter kvartsfinalförlusten mot Frölunda. Holmström valdes, som nummer 196 totalt, av Detroit i NHL-draften 2014.

I år missade Detroit sensationellt Stanley Cup-slutspelet för första gången på 25 år. Klubbens farmarlag, Grand Rapids Griffin, är dock kvar i AHL-slutspelet och Holmström är en önskvärd pjäs i det laget.

Enligt uppgifter till SportExpressen kom samtalet direkt efter förlusten mot Frölunda.

Skulle Holmström ta steget över Atlanten skulle han liksom Färjestads Joel Eriksson Ek, lämna direkt efter avslutad säsong.


LÄS MER: Bert Robertsons ilska: "Det ska vara straff"

Imponerat stort på spelarutvecklingsansvarig

Holmström har trots sin ringa ålder en stark karriär bakom sig. I fjolårets slutspel gjorde han 18 poäng på 15 matcher och slog därmed Daniel och Henrik Sedins tidigare rekord för flest poäng av en junior under ett SM-slutspel.

Säsongens slutspel gick inte Skellefteås väg, men Holmström har fortsatt att imponerna och det inför ögonen på Detroit Red Wings spelarutvecklingsansvarige Shawn Horcoff – som vill att Holmström åker över till Nordamerika med en gång.


LÄS MER: Spelarna som kan lämna Skellefteå efter uttåget


– Hans hockeyöga är fantastiskt, han har en overkligt bra känsla för spelet, säger Horcoff som själv spelat över 1 000 NHL-matcher.– Axel ska komma över till oss när de nu än är klara här och kommer då få en bra känsla av vad som krävs för honom att nå till NHL. Vi ska visa honom det, så att han ska få sin kropp redo för nästa nivå. 82 matcher är svårt och det är otroligt långa resor. Därför måste kroppen vara anpassad för det, säger Horcoff.