Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Luleå krossade HV 71 hemma efter rivstarten

Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN
Hugo Alnefelt. Foto: C More
Jonas Gunnarsson ersatte. Foto: C More

Luleå rivstartade och körde över HV 71.

Då blev JVM-målvakten Hugo Alnefelt förpassad till bänken efter bara 12 minuter.

– Luleå går på knock här i första perioden, sa kommentatorn Lars Lindberg i C Mores sändning av matchen.

Luleå trampade i gång direkt när HV 71 kom på besök. Efter sex minuter spelade Daniel Sondell fram Filip Hållander som var kylig när han kom fri med Hugo Alnefelt.

Då hade Luleås överkörning bara börjat.

Fyra minuter senare sköt Jonas Berglund in 2-0 från blålinjen och sex minuter senare avslutade Einar Emanuelsson den inledande krossen när han styrde in 3-0.

Alnefelt utbytt efter 3-0

Efter de tre målen hade Stephan ”Lillis” Lundh i HV:s bås fått nog och bytte ut Hugo Alnefelt. Succé-målvakten från JVM hade då bara räddat tre av sex skott i matchen och Jonas Gunnarsson fick komma in och vakta lagets kasse i stället.

Därefter höll HV tätt i resten av perioden men 1-0-skytten Filip Hållinder var förstås ändå nöjd i periodpausen.

– Vi får några mål, de går ner sig lite och vi höjs lite av det. Det var en bra period för oss, säger Hållinder i C More.

Desto tyngre var läget för Martin Thörnberg och HV 71.

– Vi får arbeta oss in i matchen minut för minut och få dit ett mål i taget, säger Thörnberg.

Matchstraff för Camara

I andra perioden var det dock Luleå som fortsatte sin överkörning när Jesper Sellgren och Filip Hållinder gjorde två snabba mål i powerplay.

HV 71 reducerade till sist genom Linus Fröberg men strax därefter blev läget ännu värre för bortalaget. Lagets poängkung Anthony Camara kom sent in i en duell med Jesper Sellgren och delade ut en ful huvudtackling. 

Efter en stunds överläggande valde domarna att ge Camara matchstraff.

Ställningen var 5-1 inför den sista perioden och även där fortsatte målfesten när Christoffer Törngren och Joakim Andersson gjorde mål för HV 71 och Nils Lundkvist nätade för Luleå. Slutresultatet skrevs alltså till sist till 6-3 och Luleå ligger kvar högst upp i tabellen.