Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅNFoto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
 Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: DANIEL MALMBERG/ALL OVER PRESS / DANIEL MALMBERG/ALL OVER PRESS/AFoto: DANIEL MALMBERG/ALL OVER PRESS / DANIEL MALMBERG/ALL OVER PRESS/A
 Foto: DANIEL MALMBERG/ALL OVER PRESS / DANIEL MALMBERG/ALL OVER PRESS/A
Foto: DANIEL MALMBERG/ALL OVER PRESS / DANIEL MALMBERG/ALL OVER PRESS/AFoto: DANIEL MALMBERG/ALL OVER PRESS / DANIEL MALMBERG/ALL OVER PRESS/A
 Foto: DANIEL MALMBERG/ALL OVER PRESS / DANIEL MALMBERG/ALL OVER PRESS/A

Officiellt: JVM-forward är klar för spel i SHL

Publicerad

Örebro har gjort klart med en JVM-forwarden Filip Ahl. Forwarden kommer närmast från Regina Pats i WHL och är son till förre HV-legendaren Boo AHL.

– Filip är en ung och lovande spelare med höga ambitioner, säger Örebros sportchef Niklas Johansson i ett pressmeddelande.

HV-produkten Filip Ahl kommer från en kanonsäsong i Regina Pats i WHL i Kanada. Forwarden gjorde 48 poäng på 54 matcher och har tidigare i år även representerat Sverige i JVM. Där blev det dock bara två poäng på sju matcher när Sverige till slut föll i bronsmatchen mot Ryssland efter förlängning.

Filip Ahl har skrivit på ett ettårskontrakt med Örebro

Nu har Örebro meddelat att man signat ett ettårskontrakt med Filip Ahl.

– Filip är en ung och lovande spelare med höga ambitioner, säger Örebros sportchef Niklas Johansson i ett pressmeddelande.
– Han kommer hit för att ta nästa steg och jag är övertygad om att han har alla möjligheter till det hos oss.

Filip Ahl har ett förflutet i HV 71 och har erfarenhet från spel i SHL under tre säsonger. Han är även son till HV-legendaren och den förre guldhjälten Boo Ahl.

20-åringen draftades i fjärde rundan av Ottawa och gick totalt som nummer 109 i 2015 års NHL-draft. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag