Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

JVM-forward klar för tryout med SHL-klubb

Pavol Skalicky under förra årets JVM.
Foto: Daniel Nilsson/Bildbyrån

Örebro förstärker inför slutspurten i SHL. Den slovakiske JVM-spelaren Pavol Skalicky ansluter till klubben den 9:e januari, skriver Nerikes Allehanda.

– Man vet aldrig, det kan bli bingo, säger Örebros general manager Pontus Gustafsson.

Pavol Skalicky befinner sig för tillfället i Kanada och spelar JVM med Slovakien. Den 9:e januari ansluter han till Örebro på ett tre månader långt tryout-kontrakt.

– Jag hoppas att han i sämsta fall kan förstärka J20, i bästa fall kan han förstärka A-laget, säger Ponuts Gustafsson.

"Kan bli bingo"

Skalicky är 195 centimeter lång och är högerskytt. Han kan spela både center och högerforward. Förhoppningen är att han ska stärka Örebros A-lag.

– Han får träna med oss så får vi se. Man vet aldrig, det kan bli bingo. Primärt är han här för att spela matcher och träna med oss, säger Gustafsson.

I JVM har Pavol Skalicky inte producerat några poäng. I plus/minusstatistiken ligger han på -3. Slovakien inledde turneringen med att förlora mot Kanada med 8-0, för att följa upp förlusten med att besegra regerande mästarna Finland med 2-1.

Örebro har överraskat i årets SHL. Klubben ligger på femte plats i tabellen med 22 omgångar kvar att spela.