Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

SHL-klubben lånar ut talangen – till rivalen

Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN

Adam Ginning var med i JVM förra året och är högaktuell även i år.

Nu står det klart att den unge backen lånas ut från krislaget Linköping.

Ginning är klar för spel i länsrivalen Vita Hästen - en sällsynt övergång mellan två klubbar med starka känslor gentemot varandra.

– Vi är medvetna om den stora rivalitet som finns mellan klubbarna och ett sånt här lån kan vara känsligt, säger sportchefen Niklas Persson på klubbens hemsida. 

Den första femtedelen av SHL-säsongen har varit karg och tuff mot Linköping, som sedan omgång ett varit fast förankrade i botten av tabellen.

För Adam Ginning har det inte heller gått som förväntat, och den lovande backen som är draftad av Philadelphia Flyers har stundtals varit petad ur laget.

Och i dag står det klart att backen inte finns med i Linköpings planer de kommande veckorna. Linköping har gjort klart med ett låneavtal där backen kommer att gå till stora rivalen Vita Hästen, som spelar i Hockeyallsvenskan.

– Vi ser det som en väldigt bra möjlighet för Adam. Han är i en ålder och fas av sin karriär där han måste spela mycket och den möjligheten kan han få i Vita Hästen. Rent logistiskt sett passar det bra att han spelar i Norrköping, han kommer att kunna bo kvar hemma i Linköping och vi kommer att kunna plocka tillbaka honom i vår verksamhet med kort varsel, säger Niklas Persson.

Om hatkänslorna: ”Vi har stor respekt för det”

Linköping och Vita Hästen har inte tillhört samma seriesystem på länge, men rivaliteten har aldrig försvunnit och Persson medger att utlåningen kan komma att bli en het potatis.

– Vi är medvetna om den stora rivalitet som finns mellan klubbarna och ett sånt här lån kan vara känsligt. Rivaliteten mellan klubbarna är viktig och vi har stor respekt för den. Alla beslut vi fattar gör vi för att det ska gynna Linköping Hockey Club och våra spelares utveckling, säger han.

Spela Premium Manager på Expressen

SHL-spelarna om Premium Manager