Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Beskedet: Tvingas lämna Djurgården

Dominik Bokk får lämna Stockholm efter tre månader.
Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Domink Bokk har inte gjort någon succé i Djurgården.

Nu bryter klubben med forwarden.

– Dominik är en skicklig hockeyspelare som tyvärr inte lyckas i vår omgivning, säger sportchefen Joakim Eriksson. 

20-åringen har stått för två mål och en assist på 20 matcher med Djurgården. Det är inte tillräckligt bra enligt klubben som nu bryter med Bokk. 

– Dominik är en skicklig hockeyspelare som tyvärr inte lyckas i vår omgivning, men vi tackar honom för dessa tre månader i Djurgården och önskar honom lycka till i sin fortsatta karriär, säger Djurgårdens sportchef Joakim Eriksson. 

Bokk har tidigare spelat i Rögle och i oktober kom Djurgården överens om ett lån av talangen från Carolina Hurricanes. Tanken var då att han skulle vara kvar under hela säosongen, men så blir det inte. 

”Konkurrensen är tuff”

– Inom kort förväntas såväl Alexander Holtz och William Eklund vara tillbaka och därmed blir vi 16 forwards i vår grovtrupp. Då konkurrensen i vårt lag bland högerforwards (Rhett Rakhshani, Niclas Bergfors, Alexander Holtz och Linus Andersson) är tuff så kommer inte speltiden att bli i den omfattningen som Dominik behöver för att vara lyckosam i sitt spel. Därför har vi tillsammans med Dominik Bokk och Carolina Hurricanes kommit överens om att avsluta vårt lån av Dominik med omedelbar verkan, säger sportchef Joakim Eriksson om situationen.

Djurgården ligger på nionde plats i SHL med 36 poäng.