Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Det är olyckligt och oroväckande”

Foto: JONATHAN NÄCKSTRAND / BILDBYRÅN
Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN

Brynäs har återigen drabbats av coronasmitta i klubben.

Nu flyttas tre matcher fram.

– Det är olyckligt och oroväckande, säger Brynäs klubbdirektör Michael Campese.

Tre spelare har testat positivt under fredagen och ytterligare fem-sex stycken har symptom, berättar Michael Sundlöv för Gefle Dagblad, som var först med att berätta om nyheten. 

Bara nio spelare och tränaren Peter Andersson fanns med på dagens träning, skriver tidningen.

När SportExpressen pratar med klubbdirektör Michael Campese bekräftar han beslutet att ställa in lördagens match mot Färjestad.

– Möjligheterna att få ihop det här spelschemat krymper allt mer. Det är det enda jag kan säga just nu. Jag har nyss fått informationen och behöva landa mer i vad detta betyder för vår del, säger han.

Färjestad-matchen är helt utesluten att spela, och det finns väl en överhängande risk att matchen mot Leksand på tisdag inte kan spelas?

– Ja, men som sagt, jag måste sätta mig in i frågan mer.

Står ni fast vid det ni sagt tidigare om att säsongen borde ha stängts för nedflyttning?

– Ja, det sa vi redan i höstas. Vi har inte ändrat åsikt.

Senare under fredagen meddelade SHL att ytterligare två Brynäsmatcher flyttas fram. Det handlar om tisdagens match mot Leksand samt torsdagens match mellan Brynäs och HV71.