Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Uppgifter: Två tunga pusselbitar på plats

Simon Önerud.
Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN
David Ullström.
Foto: STEFAN PERSSON / BILDBYRÅN
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

HV71 har gjort klart med två egna produkter till nästa säsong. 

Enligt Aftonbladet kommer Simon Önerud och David Ullström finnas med i HV71:s trupp under nästa säsong. 

Simon Önerud var lagkapten under den förra säsongen och var med när laget smärtsamt förlorade kvalet mot Brynäs och degraderades till hockeyallsvenskan. HV-produktens kontrakt bröts och efter säsongen har länge varit oklart om Önerud kommer fortsätta i Jönköpingslaget. 

Men enligt Aftonbladet kommer Önerud spela i HV71 under även nästa säsong, uppgifter som även SportExpressen tagit del av. 

Ullström återvänder

32-åringen får även sällskap av en annan HV-produkt. Aftonbladet skriver att David Ullström återvänder till HV71 efter ett äventyr i KHL och den schweiziska ligan. 

Duon har tillsammans tagit fyra SM-guld med sin moderklubb. Sedan tidigare står det klart att HV-produkten Nichlas Torp återvänder till sin moderklubb. 

Sedan degraderingen har HV71 gjort en storstädning. Tränaren Stephan ”Lillis” Lundh har lämnat och ersatts av Tommy Samuelsson. Fredrik Stillman är klar som assisterande tränare.