Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Rönnbergs ilska: ”Känns i hjärtat”

Foto: C More
Foto: C More
Foto: C More
Foto: C More

Tre matchstraff delades ut i samma sekvens mellan Oskarshamn och Frölunda.

Därefter rasade Roger Rönnbergs lag ihop och förlorade med 7–4, lagets tredje raka förlust.

– En bra coach tar in smartness, lugn och tålamod i laget och det gör inte jag just nu. Det känns hela vägen in i hjärtat, säger en självkritisk Roger Rönnberg i C More.

Frölunda hade precis gjort 2–2 med endast 15 sekunder kvar av den första perioden.

Då brakade ett smärre kaos ut på isen i Be-Ge hockey center.

För med endast tre sekunder kvar av den första perioden tacklade Christian Folin Oskarshamnsspelaren Dale Wiese tufft.

Med ett tryck med klubban skickade han Wiese, som tappade balansen, in i sargen. Detta med ett par meters avstånd till densamma vilket innebar en rätt kraftig smäll på Wiese.

Wiese blev sedan liggandes på isen med Folin över sig. Samtidigt som Wiese lämnade isen för egen maskin brakade som sagt full kalabalik ut.

Bland annat tog Frölundas Nicklas Lasu och Oskarshamns Brian Cooper tag i varandra.

– Aj, aj, aj. Det blir ett herrans hallå. Aj, aj. Folin trycker in Dale Wiese. Brian Cooper slåss med Nicklas Lasu, sade C Mores kommentator Patrik Westberg i sändningen.

Rönnberg kritisk

De båda gjorde alltså upp i ett slagsmål i sarghörnet i högen av spelare. 

Därefter förkunnade domarna att så väl Folin som de två slagskämparna hade spelat klart för dagen och tilldelades matchstraff.

Efter händelsen uttalade sig C More-experten Staffan Kronwall i pausen.

– Det är ett högriskområde så man måste vara mer uppmärksam från Folins sida. Därav tycker jag också att det är ett matchstraff, säger Kronwall.

Frölundatränaren Roger Rönnberg var något kritisk till hur det hela slutade.

– Om man kastar sig in framför Folin i ett sarghörn måste man vara redo att ta emot den kraften i situationen. Det är inte Oskarshamnsspelaren och han får sig en duktig smäll. Jag har svårt att se vad Folin ska göra annorlunda.

Frölunda rasade ihop

Målmässigt var ställningen som bekant 2–2 efter första perioden.

Men i mellanakten gjorde lagen sedan varsitt mål och ställningen var efter halva matchen 3–3. 

Därefter var det dock Oskarshamn som gick ifrån och det snabbt.

Först satte Patrik Karlkvist 4–3 efter 14.17 innan Fredrik Olofsson gjorde 5–3 efter 14.52. De hade därmed gjort två mål på 35 sekunder.

Även i period tre, när Frölunda bytt ut Niklas Rubin mot Matt Tomkins, var det Oskarshamn som lyckades utöka sin ledning till 6–3 endast 17 sekunder in i perioden. Därefter gjorde de även 7–3 efter fyra minuter.

”Jag förstår våra fans som börjar fundera”

Innan matchens slut reducerade Frölunda till 7–4 men förlusten förblev ett faktum. Efter matchen var tränaren Roger Rönnberg märkbart irriterad.

– Jag är gruvligt besviken över att vi kan spela med den här dåliga koncentrationsnivån. Vi bjuder på sex misstag i dag, sade han i C More och fortsatte:

– Jag förstår våra fans som börjar fundera över hur laget är coachat. En bra coach tar in smartness, lugn och tålamod i laget och det gör inte jag just nu. Det känns hela vägen in i hjärtat.

Han förklarade även att laget inte förtjänade att ta några poäng, samt att han tar fullt ansvar för de tre raka förlusterna.

– Spelar man så här blir man straffad och vi får det vi förtjänar i dag.

– Allt som rör laget ska jag ta ansvar för. Som det ser ut nu så landar det på mig.