Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Pausar hockeyn på obestämd tid

Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
Foto: BILDBYRÅN

Linköpings Jonas Gustavsson tar på grund av personliga skäl en paus från ishockeyn.

Det är oklart hur länge målvakten kommer vara borta.

LHC respekterar och stöttar Jonas i hans beslut och är mycket tacksamma för det som han hittills har tillfört”, skriver klubben på sin hemsida.

35-åringen har en gedigen karriär i ryggen och spenderade åtta säsonger i Nordamerika innan han kom till Linköping 2017.

Sedan dess har det blivit 109 framträden för ”Monstret” i SHL-laget.

På senaste tiden har målvakten haft en del skadeproblem.

Nu meddelar klubben att Jonas Gustavsson tar en paus från hockeyn på grund av personliga skäl. Hur länge han kommer vara borta är oklart och Linköping kommer under tiden värva in en ny keeper.

LHC respekterar och stöttar Jonas i hans beslut och är mycket tacksamma för det som han hittills har tillfört Cluben. Med anledning av Jonas paus kommer LHC så snart som möjligt att rekrytera ytterligare en målvakt till SHL-truppen” skriver klubben i ett uttalande.

”Ruggigt överraskad”

Niklas Persson, general manager i Linköping, säger att han blev ”ruggigt överraskad” över Gustafssons besked att ta en paus.

– För att använda en gammal klassisk klyscha, så blev jag tagen på sängen. Det kom från ingenstans. Han tog kontakt med oss och då tog vi beslutet att han stannar hem och tar han om sig själv.

Finns det någon konflikt med tränaren eller någon lagkamrat?

– Verkligen inte. Det är helt personliga skäl.

Persson säger vidare att det finns några beslut kring Gustavssons framtid. Om han återvänder eller ej.

– Jag kan ärligt säga att det finns inga som helst beslut tagna i detta. Nu kommer det bli upp till Jonas och vi respekterar hans beslut och står bakom honom.

Hur nära en ny målvakt är du?

– Inte alls nära. Jag börjar detta arbetet här och nu. Det är helt sant att detta kommer från ingenstans, säger Niklas Persson.