Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tvingades lämna isen - efter stjärnans tackling

Leksands supertalang Emil Heineman tvingade lämna isen efter endast åtta minuter. 

Det efter en duell med Brynäs Patrik Berglund.

– Själva tacklingen tycker jag inte på något sätt är ful, säger Johan Tornberg i C Mores sändning. 

Leksand lyckades dock vinna matchen med 3-1. 

Leksands Emil Heineman, 19, blev under torsdagen uttagen i Tomas Monténs trupp till junior-VM i Edmonton. 

Men senare under kvällen tvingades talangen att utgå från Leksands möte med Brynäs efter endast åtta minuter efter att ha klämts mot sargen i en duell med Brynäsforwarden Patrik Berglund. 

– Det är Heineman som vill undan, han gör allt han kan för att komma undan, armen vid sidan och han sänker sig i tacklingsmomentet. Det är helt omöjligt för Patrik Berglund att hantera den på så nära håll och göra något annat av den, säger experten Johan Tornberg i C More. 

Heineman tog sig av isen och gick in i omklädningsrummet för egen maskin. Efter en domarkonferens på isen togs beslutet att tacklingen var enligt regelboken och Berglund klarade sig utan utvisning. 

Förstakedjan bäddade för segern 

Leksands Peter Cehlárik gjorde de två inledande målen. Därefter utökade Daniel Gunnarsson till 3-0. I den tredje perioden reducerade Linus Ölund och fastställde slutresultatet till 3-1. 

Leksands förstakedja med Camper, Hrivik och Cehlarik var inblandad i samtliga tre mål.

– Det är klart att det är bra att ha en sån kedja, det är grym trygghet och det är kul att se skickliga hockeyspelare på det sättet, säger Leksandskapten Patrik Zackrisson till C More. 

Brynäs Simon Bertilsson var desto bittrare efter att hans lag nu förlorat nio av de tio senaste matcherna.

– Vi tappar energi när de gör 2-0. Inget snack i båset. Helt dött. Ingen vill ha pucken, så vi sätter varandra i skiten, säger han i sändningen.