Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅNFoto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
 Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅNFoto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN
 Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN

Straffas hårt efter den fula attacken

Publicerad

Libor Hudacek stod för en av säsongens fulaste smällar i går.

Nu har Färjestadsstjärnan fått sitt straff. 

Färjestadstjärnan Libor Hudaceks attack på Rögles Ludvig Elvenes blev omgångens stora snackis. Hudacek stod för en riktigt ful slashing och fick omedelbart matchstraff. 

C Mores experter dömde ut Hudacek, som senare blev anmäld till disciplinnämnden. 

– Det är en vansinnigt ful slashing av Libor Hudacek. Det hör inte hemma någonstans. Åk och duscha, försvinn. Hejdå, sa Jörgen Larsson i C Mores sändning.  

 

LÄS MER: "En dåre jag aldrig mer vill se i en hockeyrink" 

 

I Färjestad accepterar man straffet.

– Sånt ska inte ske på en ishockeyplan men tyvärr har det hänt förr,  och det lär hända igen. Men det är så klart inte bra och vi hade väntat oss det här straffet, säger sportchefen Peter Jacobsson.

Hur agerar ni? Libor är ju ny i ert lag?

– Först och främst är det ju tråkigt att det händer. Men han har fått sin avstängning och när den går ut får vi se hur vi agerar, vi har inte bestämt hur vi ska sätta ned foten utan får ta det lite längre fram.

Ni accepterar straffet och tänker inte at det var för hårt eller för lindrigt?

– Vi tycker det var rätt beslut och nu känner jag mig bara väldigt tacksam över att ingen blev allvarligt skadad.

Hudacek fick matchstraff

I C More:s studio reagerade experterna över yxhugget.

– Jag blir förbannad när jag ser det där. Det hör inte hemma på en rink, inte någonstans. Snacka om att göra dålig reklam  för sporten ishockey, göra dålig reklam för sig själv, sa Petter Rönnqvist. 

Ludvig Elvenes var lätt chockad efter matchen.

– Ska jag vara ärlig vet jag inte vad han tänker, sa han.

Hudacek själv:

– Jag vet att det var ett dumt beslut av mig, sa han kort.

Nu har disciplinnämndens dom fallit.

Färjestadsstjärnan stängs av fem matcher och tvingas böta 39 100 kronor. Hudacek stängs av till och med 25 mars och kan vara tillbaka till en eventuell femte kvartsfinal för Färjestad.

Under fredagen står det också klart att Färjestad kallar tillbaka Fabian Zetterlund, 18, från Timrå.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag