Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Stor ilska på Hovet efter hårda smällen

Foto: C More

Djurgården tog en andra raka seger i SHL sedan Oskarshamn besegrats under söndagskvällen.

Stor hjälte blev Rhett Rakhshani som blev tvåmålsskytt.

Men Marcus Sörensen blev även ledd av isen efter att ha träffats av en tackling i huvudet.

Tim Söderlund kom in i laget och var redo för debut i Djurgården under söndagskvällen. Då hade hans lagkamrater redan hunnit besegra Leksand hemma på Hovet så sent som i går.

Och dagens match mot Oskarshamn började på ett bra sätt. 

För efter nio minuter gjorde Djurgården 1–0 efter att Filip Cederqvist styrt in en puck i powerplay. Forwarden som även avgjorde gårdagens straffläggning.

Dessutom hade Djurgården möjligheten att utöka redan innan paus. Då i spel fem mot tre men utan att lyckas.

– Det är svårt att komma i gång när vi sitter i utvisningsbåset, sade en rätt kritisk Fredrik Olofsson i Oskarshamn till C More efter den första perioden.

Men i mellanakten kom 2–0-målet sedan Dick Axelsson fått pucken av William Eklund och skjutit ett skott som Paul Carey styrde i mål.

Sörensen leddes av isen

Väl i period tre så reducerade Patrik Karlkvist för Oskarshamn och på det tog Djurgården timeout. 

Därefter, med precis halva perioden spelad, åkte Marcus Sörensen på en rejäl tackling. Den delades ut av William Worge Kreü och såg ut att ta emot huvudet.

Sörensen själv blev liggandes och rätt läskiga bilder utspelade sig. 

– Sörensen är det som är nere. Var tog den tacklingen? Han tog några skär innan han lade sig ner, sade C Mores kommentator Björn Oldeen i sändningen.

– Det ser nästan ut som att det är huvudena som krokar i varandra. För det är en kollision i alla fall. Aj, aj, aj.

Sörensen lämnade isen ihop med en Djurgårdsledare och gick sedan ut i omklädningsrummet. Worge Kreü tilldelades två minuters utvisning för charging samt en tvåa för roughing efter en mindre konfrontation av Djurgårdens Ludvig Rensfeldt.

Rakhshani stor Djurgårdshjälte

Efter det kvitterade Oskarshamn genom Fredrik Olofsson. Men roligare än så blev det inte för bortalaget.

I stället var det Djurgården som tog tre poäng. Detta sedan Rhett Rakhshani blivit tvåmålsskytt. Ett av målen satte han dessutom i nät i tom bur efter att ha hunnit före målvakten Joe Cannata på en förlupen puck som William Eklund slagit bakom ryggen.

Vilka som spelade fram till Djurgårdsmålen? Just stortalangen William Eklund, återvändande Dick Axelsson och nyförvärvet Cameron Schilling. Därmed gjorde trion två assist vardera i matchen.

– Det är skönt att vi hittade ett sätt att vinna, vi har förlorat flera sådana här matcher tidigare. Men det är skönt att inleda 2022 med två segrar, säger Rahkshani i C More.