Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Han straffas hårt: ”Den fulaste i år”

Se höjdpunkter från Örebros match mot HV71 på lördagen.
Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN
Foto: C More

Örebros Aaron Irving stängs av i fem matcher efter tacklingen på HV 71:s Martin Thörnberg. 

Det meddelade disciplinnämnden under söndagen. 

Martin Thörnberg låg under en längre tid kvar på isen och fick ledas av. Efter matchen konstaterades det att HV-stjärnan drabbats av en hjärnskakning. 

– Jag har inte en aning om vad som hände. Jag har inget minne av det och vet inte hur jag tog mig till omklädningsrummet, säger Thörnberg, till TT, som tappade ett par tänder i samband med händelsen. 

Veteranen tror dock på en snabb återkomst. 

– Inga problem, det är bara en hjärnskakning. Nu känner jag mig helt okej. Jag är bara lite snurrig och tagen, säger Thörnberg som hoppas vara tillbaka på isen efter nyår.

Disciplinnämnden skriver att nyckelfaktorer till att Irving stängs är att att tacklingen utdelades från sidan, att all kraft träffade huvudet och att tacklingen innebar mycket stor skaderisk. 

Örebrospelare stängs av till och med den 16:e januari och får böta 28 750 kronor. 

Rörde upp känslor

Tacklingen rörde upp stora känslor. 

– Det är den fulaste i år. Den är så otroligt ful. Jag trodde vi var förbi den här tiden faktiskt, sa Petter Rönnqvist, expert i C More, om tacklingen. 

HV:s Oscar Sundh menar att Örebroklackens beteende i samband med tackling tände laget. 

– Det var en riktig krigarseger. När deras klack skrek ”filmare, filmare, stå upp som en riktig man” till Thörnberg efter tacklingen. Då tänkte vi ”nu jävlar” ska vi ta hem det här. Alla runt omkring sa att det var en uppenbar huvudskada. Det känns som ett otroligt patetiskt beteende att håna en skadad spelare på det visat. Vi får hoppas att han får ett kännbart straff, säger Oscar Sundh till C More.