Beskedet: Säger upp sig från Dif

Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN
Foto: TOBIAS STERNER / BILDBYRÅN
Foto: TOBIAS STERNER / BILDBYRÅN

Djurgårdens sportchef Joakim Eriksson säger upp sig. 

Det meddelar klubben under onsdagskvällen.  

”Rollen som strategisk sportchef kräver ett ograverat förtroende”, skriver Djurgården på sin hemsida.  

Det har varit en turbulent säsong i Djurgården. Stockholmsklubben ligger sist i SHL och resultaten har lyst med sin frånvaro. 

Bortsett från det har storstjärnan Linus Videll anmält klubben, med förre tränaren Barry Smith och sportchef Joakim Eriksson, för kränkande särbehandling. Dif valde därefter att tillsätta en extern utredning för att bringa klarhet i vad som hade hänt. 

Den här veckan tog historien en ny vända. Djurgården meddelade i måndags att Videll hade begärt att bli utköpt från sitt kontrakt. 

Eriksson lämnar med omedelbar verkan

Något som inte stämmer, enligt Linus Videll själv. 

”Jag har aldrig begärt att bli utköpt”, skrev Videll i ett sms till SportExpressen. 

Nu står det klart att sportchefen Joakim Eriksson väljer att säga upp sig från sin roll och lämnar med omedelbar verkan. Det meddelar Stockholmsklubben under kvällen i ett pressmeddelande. 

”Vi (styrelse och klubbledning) har jobbat vidare med samma verktygslåda som varit framgångsrik under åren innan pandemin och inom våra tillgängliga ekonomiska ramar. Denna höst har det mesta gått emot oss. Rollen som strategisk sportchef kräver ett ograverat förtroende. När detta ifrågasätts blir uppgiften tung och svår att fullgöra, varför vi respekterar Joakims beslut”, skriver Djurgården på sin hemsida.  

Djurgården meddelar också att utvecklingsansvarige sportchef Tobias Pehrsson fortsätter vara en av två sportchefer och att arbetet för att ”återfå ett vinnande spel pågår”. 

Joakim Eriksson tog över som sportchef säsongen 2015/16. Laget nådde semifinal 2018 och SM-final 2019. 

SportExpressen söker Joakim Eriksson. 

Ny förlust för Djurgården