Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Fyra SM-guld – tar nu över som sportchef

Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Färjestad gör sportsliga ändringar i organisationen.

Sportchefen Peter Jakobsson lämnar sin tjänst vid årsskiftet för att bli General manager.

I stället kliver klubbikonen Thomas Rhodin in som ny sportchef.

– Det ska bli jättekul, säger Rhodin till klubbens hemsida.

Färjestad skickade på onsdagen ut ett pressmeddelande om sportsliga förändringar i klubben. Nuvarande sportchefen Peter Jakobsson får en ny tjänst vid årskiftet och tar steget upp till General Manager, med övergripande sportsligt ansvar. Klubbikonen Håkan Loob hade tidigare den tjänsten innan han valde att kliva av efter förra säsongen.

 

 

Förre backklippa Thomas Rhodin, som vunnit fyra SM-guld med Färjestad och gjort 85 landskamper, tar över rollen som sportchef.

– Det ska bli jättekul och det känns bra att åter kunna få vara med och bidra till Färjestads utveckling och förhoppningsvis framgångar framöver, säger Rhodin, som tillträder sin nya tjänst den 1 januari.

Färjestads vd Stefan Larsson:

– Vi har hela tiden pratat om att ha en tydlig rollfördelning, och att vi sökt efter den rätta kombinationen. I och med att Thomas Rhodin nu kommer in så tar Peter Jakobsson rollen som GM med det övergripande sportsliga ansvaret.

 

 

”Värdefullt bollplank”

Peter Jakobsson är nöjd med rekryteringen av Rhodin. De två känner varandra bra sedan tidigare då de spelade tillsammans i Färjestad. 

– Han har ett brett nätverk av kontakter i vår värld, han har ett stort hockeykunnande och en syn på ishockey som överensstämmer med det sätt vi vill ta Färjestad framåt.

– ”Totto” kommer att resa mycket och se på väldigt mycket hockey, vilket vi båda kan komma att göra nu. Att vara själv som jag varit nu är inte optimalt då man inte hinner med allt vi känner att vi behöver göra. Dessutom blir han ett värdefullt bollplank åt mig i frågor om laget och hockeyn i stort - och jag lika mycket åt honom. Vi har känt varandra länge och vet att vi funkar väldigt bra ihop, säger Jakobsson.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!