Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Monstret” avslutar sin hockeykarriär

Foto: BILDBYRÅN
Foto: ERLAND SEGERSTEDT/TT / TT NYHETSBYRÅN

Hockeymålvakten Jonas ”Monstret” Gustavsson avslutar hockeykarriären. 

– Jag har som bekant tagit en timeout från hockeyn sen en tid tillbaka men meddelar här och nu att det är slutspelat för min del, säger han till Linköpings hemsida. 

Jonas Gustavsson har förflutet i NHL där han bland annat representerade Toronto. Inför säsongen 2017-18 vände han hem till Sverige för att spela för Linköping där han har vaktat målet under de senaste säsongerna.

För en tid sedan meddelade målvakten att han tar en timeout från hockeyn – men nu kommer alltså beskedet att karriären är över för 36-åringen. 

– Jag har som bekant tagit en timeout från hockeyn sen en tid tillbaka men meddelar här och nu att det är slutspelat för min del. Efter att jag gått på is igen efter sommaruppehållet så växte en känsla fram starkare och starkare om att jag inte hade drivet, inspirationen och mentala närvaron att fortsätta. Jag kände helt enkelt att jag hela tiden var på en annan plats i huvudet”, säger han till Linköpings hemsida. 

”Otroligt tacksam”

”Monstret” har tagit ett SM-guld med Färjestad. Under OS i Sochi vann han OS-silver tillsammans med Tre Kronor. Gustavsson har även två VM-brons på sin meritlista. 

– Jag är otroligt tacksam över stödet jag fått i detta svåra beslut både från LHC och från människor i min närhet. Jag är även tacksam för att få ha tillhört en så fin organisation som LHC och ha fått chansen att få lära känna så många fina personer i och runt laget.

LHC:s manager Niklas Persson kommenterar beslutet. 

– Jag vill till att börja med gratulera Jonas till en väldigt fin och framgångsrik karriär. Det Jonas har åstadkommit mellan stolparna är det få svenska målvakter som har uppnått. Jonas har gjort väldigt många fina insatser i LHC-tröjan.