Nya smällen: Missar resten av säsongen

Ny förlust för Djurgården – Skellefteå för starkt
Svedberg fick hjälpas av isen
Foto: Svante Störlinge
Niklas Svedberg haltade av träningen under onsdagen
Foto: Svante Störlinge
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Foto: CLAUDIO BRESCIANI/TT / TT NYHETSBYRÅN

Inget går Djurgårdens väg just nu.

Jumbo i SHL och här kommer nästa smäll.

Målvakten Niklas Svedberg, 32, är knäskadad och missar resten av säsongen.

Svedberg skadade sitt ena knä på onsdagens träning och har efter det undersökts. Resultatet är inte vad Djurgården hade hoppats på, tvärtom. Målvakten missar resten av säsongen, ett tungt avbräck för laget som ligger sist i SHL-tabellen.

– Det är givetvis ingen optimal situation att ytterligare spelare blir borta. Det viktiga nu är att laget kommer samman och agerar med en desperation i sitt spel, likt hur vi till stora delar uppträdde i går borta mot Skellefteå, kommenterar den strategiske sportchefen Joakim Eriksson till klubbens hemsida. 

Han fortsätter:

– Vi letar sedan en tid tillbaka redan efter förstärkningar på spelarmarknaden. I och med de långa skadorna på Josefson, Ågren, Svedberg, Högström och Carey har vi ett behov i samtliga tre lagdelar. Det finns tyvärr inte många kvalitativa nyförvärv tillgängliga, och till det att vi hittat sådana får vi fylla luckorna med våra lovande unga spelare.

Djurgården meddelar också att Paul Carey troligtvis kommer att bli borta året ut. Planen är att den 33-årige amerikanen ska vara tillbaka i spel när SHL startar om efter jul.

Timrå sänkte Dif på Hovet

Se höjdpunkterna från Djurgården-Timrå