Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stora bomben: Lias Andersson till HV71

Foto: KOSTAS LYMPEROPOULOS/CSM/SHUTTERSTOCK / KOSTAS LYMPEROPOULOS/CSM/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: JOHAN FREIJD / JOHAN FREIJD
Foto: KOSTAS LYMPEROPOULOS/CSM/SHUTTERSTOCK / KOSTAS LYMPEROPOULOS/CSM/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

HV 71 slår till med en bomb. 

Lias Andersson, som är avstängd från sitt NHL-lag New York Rangers, är klar för klubben.  

– Jag är tacksam över att det gick att lösa på ett så bra sätt och ser fram emot att dra på mig HV-tröjan igen, säger han till klubbens hemsida

Lias Andersson, 21, fick sitt genombrott i HV 71 säsongen 2016/17. Han gjorde 42 matcher och 19 poäng under grundserien och krönte säsongen med att vinna SM-guld. 

Samma sommar draftades han som nummer sju totalt i NHL-draften av New York Rangers. 

Där har han spenderat de tre senaste säsongerna utan att riktigt få sitt genombrott, och merparten av sin tid har Andersson spenderat i Rangers farmarlag Hartford Wolf Pack. 

Lias Andersson stängdes av från Rangers

Kort innan jul förra året så blev det mycket skriverier om Andersson. New York Rangers stände då av Andersson utan lön sedan han inte dykt upp till en samling med Hartford. 

I början av året berättade Andersson vad som låg bakom hans beslut. 

– Jag kommer inte gå in på detaljer vad som har hänt. Men det är saker som har hänt och det är saker som inte fått mig att må bra som person. Det är inte att jag är missnöjd över min hockey eller så, utan jag har blivit rubbad på ett personligt plan. Det är väl det som har hänt, jag kommer gå in på detaljer mer i framtiden. 

Där och då var det oklart var Anderssons framtid låg. Intresset från andra klubbar att trejda till sig honom var lågt, men det spekulerades tidigt i en eventuell utlåning till ett SHL-lag. 

Nu är det verklighet. 

Lias Andersson klar för HV 71

Andersson återvänder till HV 71 på lån för resten av säsongen. 

– Jag är tacksam över att det gick att lösa på ett så bra sätt och ser fram emot att dra på mig HV-tröjan igen. Jag har många bra minnen från min tid i HV 71 och ska göra allt jag kan för att klubben ska nå framgång, säger Lias Andersson.

När SportExpressen når tränaren Stephan Lundh är han väldigt nöjd över förstärkningen:

– Det är väldigt kul att han valde oss, han känner ju till klubben och det var ju här han blev bra. Johan Hult (sportchef i HV71) hade ett bra snack med Rangers. Från min sida känner jag ju ibland att killarna försvinner för tidigt så de ser nog det här som en bra möjlighet. Att få utveckling på honom, han är ju en kille som ska spela i NHL.

Vad ser du för styrkor hos Lias som kan hjälpa er i vår?

– Han är ung, girig och en offensiv spelare. Vi har ju haft lite problem, kan man ju lugnt säga, med powerplay och offensiva utdelningen och vi vill ha en större volym av det. Sen ska han förhoppningsvis komma in med en otrolig energi. Det är jämnt i serien så jag tror han kommer komma in och hjälpa oss där. 

Det är inte klart exakt när Andersson kommer göra sin första match för HV, men klubben skriver på sin hemsida att ”han kommer att få några träningspass i benen innan det är dags för spel.”

https://twitter.com/HV71/status/1221508466872848384

Här är unga rånarna som förnedrar barn

Urinerar på offer, tvingar barn att kyssa fötter och filmar

Kidnappades som barn – så här är deras liv i dag

Inlåst i kista i sju år • Sexslav • Föräldrarna blev mördade

Benjamin, 22: Mamma och syster anslöt till IS

Berättar om uppväxten – och svågern Michael Skråmo