Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Djurgårdens svar i natt – efter Vidells dementi

Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN
Foto: ERIK SIMANDER / TT / TT NYHETSBYRÅN
Vd Thomas Kraft längst till höger i bilden.
Foto: Duygu Getiren/TT / TT NYHETSBYRÅN

Linus Videll har begärt att få bli utköpt från Djurgården, enligt klubben.

”Djurgården Hockey beklagar Linus önskemål om att lämna föreningen. Vår ambition har varit att få Linus rehabiliterad och tillbaka i spel”, skriver Djurgården.

Det stämmer inte enligt Videll själv.

”Jag har aldrig begärt att bli utköpt”, skriver han till SportExpressen.

Det har varit stökigt i Djurgården de senaste veckorna.

SportExpressen avslöjade för två veckor sedan att Linus Videll hade anmält den tidigare tränaren Barry Smith och sportchefen Joakim Eriksson för kränkande särbehandling och att en utredning hade startats.

Bakgrunden till anmälan handlade om lagkaptensfrågan i Djurgården och utredningen kom fram till att Djurgården inte kunde klandras utifrån ett arbetsrättsligt perspektiv.

Djurgårdens besked om Videll

Linus Videll var inte nöjd med klubbens agerande i samband med utredningen.

– Det väsentliga som framgick i utredningen är att jag blev kränkt och utsatt för psykisk ohälsa och det vill inte Djurgården fokusera på, sa han till SVT.

Nu har Djurgården meddelat att Linus Videll har begärt att bli utköpt från sitt kontrakt och lämna föreningen. Därför kommer han inte spela matcher och träna med SHL-laget. I stället ska han nu träna med klubbens J20-verksamhet.

”Vi behöver satsa och fokusera på de spelare som verkligen vill vara här och som är beredda att lägga ned det hårda jobb som kommer att krävas. Lagkamraterna, våra supportrar och alla partners förväntar sig det och vår framtid förtjänar det”, skriver Djurgården i sitt pressmeddelande och fortsätter:

”Djurgården Hockey beklagar Linus önskemål om att lämna föreningen. Vår ambition har varit att få Linus rehabiliterad och tillbaka i spel.”

Videll svarar Djurgården

Linus Videll själv delar inte alls Djurgårdens bild av situationen. När SportExpressen frågar om Djurgårdens pressmeddelande svarar Videll på sms:

”Jag har aldrig begärt att bli utköpt.”

Djurgårdens vd Thomas Kraft kommenterade Vidells ord sent under måndagskvällen.

Från Djurgårdens håll kommunicerade ni att han vill bli utköpt från sitt kontrakt. Han själv säger att han inte har bett om att bli utköpt. Hur ser situationen ut?

– Vi vill gärna hänvisa till våra redan officiella uttalanden. Men kort sammanfattat. Vi känner oss trygga i vår hantering som arbetsgivare. Vår information är korrekt och relevant återgiven. Våra beslut är motiverade med hänsyn till föreningens bästa.

Se när Dif föll mot Oskarshamn

Oskarshamn vände tack vare fyra mål i den tredje perioden.