Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stängs av 5 matcher – men det kan bli 2

Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN
Anton Mylläri.Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL/TT / TT NYHETSBYRÅN

Joakim Lindström och Anton Mylläri anmäls båda till Disciplinnämnden efter fredagskvällens SHL-matcher.

Nu står det klar att Lindström stängs av i fem matcher – men i praktiken kan det komma att handla om två.

Skellefteås Joakim Lindström har straffats av svenska ishockeyförbundets disciplinnämnd för en händelse som inträffade under gårdagens kvartsfinalmöte mot Färjestad.  

Lindström tacklade Färjestads Oskar Steen efter att den senare tagit ett avslut mot mål, och Lindströms axel trycktes rätt upp i Steens ansikte.

C Mores expert Sanny Lindström var kritisk till situationen.

– Han måste ha bättre omdöme där, Lindström. Han kan inte sätta sig i den situationen, det kan till och med vara matchstraff. Där kan Lindström gå och duscha, det är en blind side, säger han i C More.

Disciplinnämnden motiverar sitt beslut

Lindström stängs av mellan 24 mars och 3 april, en avstängning som bedöms motsvara fem matcher. Skellefteå ser dock ut att relativt enkelt kunna ta sig vidare till semifinal, och i praktiken kan det komma att handla om två matcher. Det står dock klart att han missar den första semifinalen, om Skellefteå skulle ta sig dit.

Så här motiverar disciplinnämnden sitt beslut:

– Tacklingen sker snett bakifrån.

– Tacklingen är vårdslös och medför stor skaderisk.

– Det rör sig om återfall i vårdslöst spel.

Lindström får även betala 34 500 kronor i böter.

Mylläri stängs av i tre matcher

Även Redhawks-backen Anton Mylläri anmäls efter en incident med Frölundas Ryan Lasch, där den senare tvingades avbryta matchen.

”När drygt fem minuter återstod av den tredje perioden i kvartsfinalmötet mellan Frölunda och Malmö spelade hemmalagets Ryan Lasch iväg pucken bakom det egna målet. Malmös Anton Mylläri anslöt glidande till situationen. När Mylläri passerade snett framför Lasch valde Malmöspelaren att skära in framför motspelaren, följt av att en tackling utdelades mot huvudet”, skriver Disciplinnämnden på sin hemsida.

Mylläri stängs av till den 29 mars, och får betala 5000 kronor i böter.