Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Leksands första seger – chockade Frölunda

Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Leksand har nu vunnit i SHL 2021/2022.

Nils Åman blev tvåmålsskytt när laget vann med 4-2 borta mot Frölunda.

– Vi ligger på gränsen i dag och är lite mer desperata än vi kanske har visat tidigare, säger Leksands tränare Björn Hellkvist i C More.

Förlust mot Malmö, förlust mot Rögle och förlust mot Skellefteå. 4-12 i målskillnad.

Leksand kom till torsdagskvällens match mot Frölunda med noll poäng i bagaget.

Men i den andra perioden vände allt för dalalaget i Göteborg när Nils Åman fick matchens första mål godkänt efter en granskning. I mitten av den andra perioden utökade Leksand sedan när Patrik Zackrisson satte pucken från nära håll och Calle Själin fullbordade den andra periodens Leksand-succé med matchens tredje mål.

Nils Åman tvåmålsskytt

I den sista perioden fick Nils Åman sätta sitt andra mål i matchen.

Max Véronneau stod för sin tredje assist för kvällen när han släppte tillbaka pucken till Åman som dunkade in 4-0 till Leksand.

– Vi får en bra start och sedan gör vi målen som är så viktiga att göra. Vi kan spela lite på det och ha lite självförtroende av att spela på ledning, säger Leksands tränare Björn Hellkvist i C More.

Hellkvist: ”Lite mer desperata”

Det skulle inte bli någon fullständig kross till sist.

Christian Folin och Jens Olsson stod för varsitt tröstmål och matchen slutade 4-2 till Leksand som tog säsongens första seger. Det gör att Leksand har tre poäng efter fyra matcher och Frölunda har sex poäng på lika många matcher.

– Vi ligger på gränsen i dag och är lite mer desperata än vi kanske har visat tidigare. Exklusive Skellefteå-matchen. Där spelar vi faktiskt ganska bra ishockey.

Se fler höjdpunkter med Leksand