Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Leksand värvar: ”Han är inte alls lik sin pappa”

LHC tog första bortasegern för säsongen.
Foto: BILDBYRÅN
Foto: JASON FRANSON / AP CP
Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN

Philip Samuelsson är klar för Leksand.

Klubben går nu ut och bekräftar värvningen.

– Jag är jättenöjd, vi tittade ju på honom i somras och gillade honom redan då, säger Thomas Johansson.

I helgen avslöjade VF att Leksand värvat Philip Samuelsson – uppgifter som klubbens sportchef Thomas Johansson då även kommenterade.

– Jag vet faktiskt inte var de har fått detta ifrån, sa han till Hockeypuls.

– Philip besökte sin mormor efter tiden i Tjeckien och frågade då oss om han fick träna med laget under några dagar då han var i Leksand. Efter detta åkte han hem till USA igen.

Men nu står det klart att 28-åringen, som är son till NHL-legendaren Ulf Samuelsson, ansluter till klubben.

– Jag sa aldrig att det aldrig skulle ske. Och tanken när han först kom till Leksand var att han skulle hälsa på sin mormor sen passade det bra med att han också kunde träna med oss, säger Leksand general manager Thomas Johansson.

– Självklart tittar vi över vår trupp hela tiden och det har blivit tydligt att vi behövde stabilisera något efter den starten vi haft.

 Backen har skrivit på ett kontrakt som gäller säsongen ut.

– Han är inte alls lik sin pappa i spelstilen. Det här är mer en spelande back om man säger så. Han är duktig med pucken och rörlig med skridskorna. En bra tvåvägsback skulle jag säga, säger Roger Melin till Hockeynews. 

”Vi scoutade Samuelsson redan i somras”

Philip Samuelsson är uppvuxen i USA och har spenderat större delen av sin seniorkarriär i AHL. Men han har också noterats för 13 NHL-matcher med Pittsburgh Penguins och Arizona Coyotes.

Förra säsongen stod Samuelsson för 15 poäng på 67 AHL-matcher för Leigh Valley Phantoms, där han också var assisterande lagkapten. 

– Han har erfarenhet som vi behöver, är i bra ålder och bra på skridskorna. Sen gillar vi hans förstapass och vi hoppas dessutom att han kan bidra lite med tuffhet, säger Thomas Johansson.

Ni har haft rätt många skador på backsidan, hur mycket påverkar det beslutet att värva in honom?

– Oavsett vilken förening som hade drabbats av de skador vi råkat ut för så hade man fått problem. Av de backar som varit ombytta våra senaste matcher så har det egentligen bara varit en som haft stor rutin från SHL, och det har satt sina spår så klart. Man vill ju inte att de unga grabbarna ska tvingas ta för stort ansvar utan vi vill ju mer att de ska få växa in i det här. När vi värvade såna som Ahnelöv och Fransson så var det tanken också, att de skulle bära mest och ge våra unga grabbar chansen att successivt växa in i SHL , men nu har de fått för stort förtroende och det påverkar ju deras självförtroende och självkänsla.

Hur nöjda är ni med att få in Philip?

– Jag är jättenöjd, vi tittade ju på honom i somras och gillade honom redan då. Men då valde vi ett annat spår, vi är jätteglada att han fanns tillgänglig efter sina matcher i Tjeckien.

När ansluter han?

– Han kommer troligtvis landa på tisdag, och träna med oss på onsdag. Sen om allt löser sig med papper och så, då hoppas jag han kan spela på torsdag.

Leksand får därmed rejäl förstärkning på backsidan – då Mattias Karlsson väntas göra säsongsdebut efter sin skada samtidigt som Jonas Ahnelöv troligtvis gör comeback efter sjukdom.

På lördag ansluter även meriterade nyförvärvet Spencer Abbott till klubben.