Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Smällen för HV: Sticker till NHL

Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN
Foto: STEFAN LANTZ / BILDBYRÅN

David Ullström har spelat klart i SHL för den här gången.

HV 71-profilen lämnar Jönköping till förmån för Nordamerika. 

– Nu har jag fått ett kontraktserbjudande från en NHL-klubb och det är en chans som jag gärna vill ta, säger Ullström till HV:s hemsida.  

David Ullström har varit både förstecenter och assisterande kapten i HV 71. Han stod för 30 poäng på 47 matcher under den gångna säsongen – den som följde på SM-guldet från ifjol.

Men HV får klara sig utan Ullström framöver. 29-åringen, som spelat en säsong i New York Islanders, ska återvända till NHL. 

Ullström till NHL

– Jag har fortfarande en dröm om att spela i NHL. Nu har jag fått ett kontraktserbjudande från en NHL-klubb och det är en chans som jag gärna vill ta. Samtidigt vill jag tacka alla underbara HV-fans för denna gång, säger Ullström till klubbens hemsida.  

Sportchefen Johan Hult har förlikat sig med Ullströms beslut. 

– Vi vet att David har haft en längtan efter att få spela i Nordamerika igen och önskar honom lycka till framöver, säger Hult.