Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Beskedet: Lämnar för spel hos rivalen

Daniel Bertov.Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN
Bertov är klar för HV71.Foto: PELLE BÖRJESSON / BILDBYRÅN

Daniel Bertov är tillbaka i HV71.

27-åringen kommer närmast från Rögle BK och har skrivit på ett tvåårskontrakt med sin moderklubb.

– Mitt mål har alltid varit att spela i HV71 igen. Jag får gåshud bara jag tänker på att åka in till HV-låten i Kinnarps Arena, säger Bertov. 

För knappt en månad sen blev Daniel Bertov plötsligt petad i Rögle BK. SportExpressen kunde då avslöja att lagledningen ville markera mot honom – eftersom han redan gjort klart med HV71.

Nu är övergången officiell.

– Vi har sett en fin utveckling på Daniel de senaste åren. Han är en skridskoskicklig back med både defensiva och offensiva uppsidor. Han har gått den långa vägen till SHL, vilket vittnar om vilken målmedvetenhet och envishet Daniel besitter. Jättekul att Daniel är tillbaka i HV-tröjan igen, säger Johan Hult, sportchef i HV71.

Får tröja nummer tre

Bertov har alltså HV71 som moderklubb och spelade i klubben upp till J18. Efter det har han varit runt i sju olika klubbar – innan cirkeln nu alltså sluts.

Han har skrivit på ett kontrakt över två år och kommer att bära tröja nummer tre.

– Mitt mål har alltid varit att spela i HV71 igen. Jag får gåshud bara jag tänker på att åka in till HV-låten i Kinnarps Arena. Det har varit bra för mig att vara i väg några år och jag är väl lite av en ”late bloomer”, så det känns som det är rätt tid för mig att komma tillbaka, säger Daniel Bertov.