Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Lämnar Färjestad – för seriekonkurrent

Här är fler av dagens sport-toppnyheter.
Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN

Axel Ottosson lämnar Färjestad. Den 23-årige centern ansluter i stället direkt till seriekonkurrenten Linköping med två dagar kvar till seriepremiären.

– Det är trångt i laget och jag ser inte att jag kommer att få den speltid jag skulle vilja ha, säger Ottosson till Färjestads hemsida.

Axel Ottosson var utanför laget stora delar av förra säsongen i Färjestad. Ottosson kom till laget från Björklöven inför den förra säsongen med ett imponerande facit med 43 poäng säsongen 2017/2019. Debutsäsongen i Färjestad blev inte lika lyckad och Ottosson producerade bara två mål och nio assist.

Nu har både Färjestad och Linköping bekräftat en övergång på sina respektive hemsidor.

– Jag gör det för min egen utvecklings skull. Det är trångt i laget och jag ser inte att jag kommer få den speltid jag vill ha, säger Ottosson till Färjestads hemsida.

Han säger att beslutet är taget tillsammans med klubben.

– Det är en märklig bransch. Beslutet är taget och det finns inga hard feelings mot Färjestad alls i det här.

”Kvalitéer som han inte fick chansen att utnyttja” 

Till sin nya klubbs hemsida säger Ottosson att tycker det är ”superkul” att få komma till LHC.

– Det är en klubb som funnits med ända sedan man var liten och jag kände själv att jag behövde få testa något nytt. Jag känner mig redo att ta flera kliv framåt och det känns som att LHC är en perfekt miljö för mig just nu, säger Ottosson.

Klubbens general manager Niklas Persson är också nöjd. 

– Axel är en spännande, ung center. Han har offensiva kvalitéer som han inte riktigt fick chansen att utnyttja i Färjestad och som vi hoppas få användning av i LHC. Han är en bra skridskoåkare, aggressiv i sin spelstil och jobbar väldigt hårt, säger Persson.

Inblandad i incident mot Linköping

Värvningen blir möjligtvis lite kontroversiell med tanke på att Ottosson var inblandad i en situation förra säsongen mot just Linköping. Han och den nye lagkamraten Dan Pettersson åkte ihop på mittplan, vilket fick den tidigare Färjestadspelaren Anton Grundel att rasa. 

– Jag är så jäkla arg över smällar mot huvud som kan undvikas. Dan reagerar på reflex och sätter emot. Men han äger situationen och kan undvika att smällen tar kring huvudtrakten”, sade Grundel efter situationen som gjorde att Ottosson tvingades bryta matchen.

Ironiskt nog kan Ottosson nu ses som en ersättare till Dan Pettersson som riskerar att missa hela hösten på grund av skada.