Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Presenterad av rivalen minuter efter avskedet

Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN

Färjestad och Jacob Nilsson, 27, bryter kontraktet.

Nu är han i stället klar för Frölunda.

– Det blir spännande. Jag är revanschsugen. Jag hade ett väldigt bra snack med Roger (Rönnberg) och jag är som sagt revanschsugen, säger han till SportExpressen.

Färjestads general manager Peter Jacobsson förklarar varför det inte blir någon fortsättning i Karlstadklubben:

– Att komma in och någonstans försöka ersätta både Marcus ”Lilliz” Nilsson och i viss mån också Linus Johansson i sitt spelsätt var en tung uppgift. Med tanke på att Linus nu har återvänt, samt att vi fick in Jacob de la Rose så blir centersidan trång, säger han till klubbens hemsida.

Personligt poängrekord

Nilsson hämtades från NHL-laget Chicago Blackhawks organisation. Och gjorde 13 mål och tio assist på 50 SHL-matcher i Färjestad.

– Han satte personligt poängrekord i SHL under säsongen som gick, och han har enligt mig ha fått lite orättvis kritik mellan varven. Jacob har under hela den här processen varit ett proffs på alla sätt och vis, säger Jakobsson.

Jacob Nilsson förklarar varför han lämnar Färjestad:

– Jag hade bra samtal med Peter Jakobsson och måste se över min egen karriär. De som Färjestad värvat, de måste få speltid för annars kommer de inte dit. Och jag vill med ha speltid, så jag behövde se om mitt hus, säger han till SportExpressen.

Kan spela forward

Även Frölunda har mycket folk i truppen, med konkurrens om platserna, men 27-åringen är optimistisk.

– Vi får hitta någon lösning och jag kan även spelare som ytterforward, säger han.

Sportchef Fredrik Sjöström är nöjd med tillskottet.

– Det dök upp en möjlighet och vi hittade en lösning. Jacob är en skicklig och skridskostark spelare, en leftare med offensiv spets”, säger han till klubbens hemsida.