Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Klar för Djurgården – efter tio år i KHL

Linus Videll.
Foto: JUSSI ESKOLA / JUSSI ESKOLA BILDBYRÅN
Linys Videll.
Foto: LENNART MÅNSSON / © BILDBYRÅN

Efter tio säsonger i KHL vänder Linus Videll hem. 

Stjärnan är klar för Djurgården. 

– Vi är mycket glada över att Linus valt att flytta hem till Stockholm och Djurgården trots erbjudande om fortsatt KHL-spel, säger Djurgårdens sportchef Joakim Eriksson till klubbens hemsida. 

Linus Videll har Djurgården som moderklubb, men bytte tidigt i karriären till rivalen AIK innan han gjorde sina första SHL-matcher i Södertälje under säsongen 2003-2004. 

Efter ytterligare en sejour i AIK-tröjan sju år senare lämnade Videll Sverige för KHL och Ryssland, där han har hållit till under de senaste tio åren. 

Men efter spel i bland annat Dinamo Riga och Severstal Cherepovets är nu stjärnan klar för en återkomst till Sverige då han är klar för Djurgården. 

Succé i KHL

– I Linus adderar vi en genombrottsstark poänggörande forward, som även har och kan spela på centerpositionen, säger klubbens Joakim Eriksson till lagets hemsida. 

Videll gjorde 285 poäng på 444 matcher i KHL och har även representerat Tre Kronor. 

– De sista åren har varit min bästa. Jag kommer inte hem för att varva ner om man säger så, säger han i en intervju på Djurgårdens hemsida. 

Djurgårdens avtal med Linus Videll är skrivet fram till säsongen 2023. 

– Linus färdigheter kommer att bidra med en edge, som vi behöver i en av våra topplinor. Linus är en flerdimensionell spelare som i spelet löser situationer, sätter upp spel och har ett skapande spel där han gör sig själv och andra bättre, säger Djurgårdens utvecklingschef Tobias Pehrsson.