Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Leksands poängkung straffas efter filmning

Marek HrivikFoto: ANDREAS SANDSTRÖM / BILDBYRÅN
Robin SöderqvistFoto: AVDO BILKANOVIC / BILDBYRÅN

Två spelare straffas efter lördagens SHL-omgång.

Leksands poängkung Marek Hrivik döms till böter för filmning – och Oskarshamns Robin Söderqvist stängs av två matcher för en så kallad slewfooting.

SHL meddelade på söndagsmorgonen att två spelare från lördagens matcher anmälts till Svenska ishockeyförbundets disciplinnämnd.

Dels är det Leksands slovakiske forward Marek Hrivik som anmäls för diving.

På SHL:s hemsida står det: 

”Vid tiden 7.20 i period två åker Malmös Niklas Arell med pucken bakom eget mål. Leksands Marek Hrivík åker efter Arell. När Arell sedan tappar pucken vänder han om och klubban lyfts upp framför ansiktet på Hrivík. Klubban träffar inte i ansiktet som Hrivík gör gällande genom att ta sig med handsken i ansiktet och titta efter domaren.

Arell blir utvisad i denna situation för spel med hög klubba.”

Söderqvist anmäls

Oskarshamns forward Robin Söderqvist är den andre spelare som riskerar avstängning. Söderqvist anmäls för en situation med HV 71:s Linus Sandin.

”Med 10.20 minuter kvar av period tre och spel i Oskarshamns försvarszon kämpar HV71:s Linus Sandin loss pucken som hamnar bakom målet. Oskarshamns Robin Söderqvist hamnar vid sidan av Sandin och driver upp klubban och handskarna högt på överkroppen på Sandin samtidigt som Söderqvist med sitt vänstra ben sveper bort skridskorna på Sandin. Sandin åker i isen med ryggen före och har ingen chans att försvara eller skydda sig”, skriver SHL på sin hemsida.

Båda ärendena behandlades under söndagen och båda slutade med fällande domar från disciplinnämnden.

Marek Hrivik tvingas böta 5000 kronor för diving.  Robin Söderqvist stängs av två matcher där disciplinnämnden pekar ut två nyckelfaktorer till beslutet. Dels skaderisken och dels att ”förseelsen innebär att motspelaren fälls till isen på ett våldsamt sätt”.

På grund av landslagsuppehåll spelas inte nästa omgång av SHL förrän torsdag 14 november.