Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Samuelsson tar över nedflyttade krislaget

Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

Tommy Samuelsson tar över som ny huvudtränare i HV71 inför nästa säsong. 

Det meddelar klubben i ett pressmeddelande. 

– Jag känner en enorm stolthet över att få komma till HV71, säger tränaren till klubbens hemsida. 

Den rutinerade tränaren kommer närmast från ett uppdrag som assisterande tränare i ZSC Lions, i den schweiziska ligan. 

– Tommy är en av de mest rutinerade tränarna vi har i svensk hockey idag. Han har erfarenhet på många nivåer då han både vunnit SM-guld som tränare och spelat upp lag från hockeyallsvenskan till SHL. Tommy har ett stort driv och är en genuin hockeymänniska, säger Johan Hult, sportchef i HV71, till klubbens hemsida. 

Har SM-guld sedan tidigare

Tommy Samuelsson har SM-guld som både spelare och tränare. Han var även assisterande tränare i Tre Kronor som vann VM-guld 2006. 

– Jag känner en enorm stolthet över att få komma till HV71. Jag har varit här många gånger som motståndare och alltid mottagits väl och med respekt. Vi har ett stort jobb framför oss med en utmaning jag ser fram emot. Trots det tuffa slutet för klubben är jag imponerad av hur snabbt organisationen jobbat trots att man är i ett slags sorgearbete. Det är också otroligt att se den uppbackning klubben får från fans och sponsorer, säger Tommy Samuelsson.

Kontraktet med Samuelsson är skrivet gäller över två år, med en option på en tredje.