Foto: STEFAN JERREVÅNG/TT / TT NYHETSBYRÅNFoto: STEFAN JERREVÅNG/TT / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: STEFAN JERREVÅNG/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: JOSEFINE LOFTENIUS / BILDBYRÅNFoto: JOSEFINE LOFTENIUS / BILDBYRÅN
 Foto: JOSEFINE LOFTENIUS / BILDBYRÅN

Floppens besked: Lämnar Linköping

Publicerad

Han pekades ut som en av de största värvningarna inför säsongen. Men Tony Mårtensson har floppat och sågat sig själv under årets SHL.

Enligt C Mores Johan Edlund bekräftar nu Mårtensson att lämnar Linköping efter säsongen. 

Tony Mårtensson återvände till Linköpings HC inför säsongen. Han kom som en av de stora värvningarna eftersom hans förra tid i klubben varit succéartad. 

54, 65, 85, 75 löd Mårtenssons poängfacit under hans senaste sejour i klubben. Så efter att centern värvats in från schweiziska Lugano var förhoppningarna stora. 

Två mål på hela  säsongen

Men återkomsten blev inte vad varken Mårtensson eller LHC-fansen hade hoppats. Redan i december pratade Mårtensson om fiaskot, då han fortfarande inte hade gjort något mål.  

– Ingen hade blivit gladare än jag om det hade börjat komma lite mål. Någon gång måste det ju lossna..., sa Mårtensson då. 

Mål har det blivit sedan dess. Två. Två mål och tio assist har det blivit för 37-åringen som nu alltså bekräftar till C Mores Johan Edlund att han kommer lämna Linköping efter säsongen. 

https://twitter.com/JohanEdl/status/972458279946326016

LÄS MER: Så spelas slutspelet i SHL 2018 

Persson lämnar också

Men det är inte bara Mårtensson som lämnar Linköpings HC. Även veteranen Niklas Persson gör sin sista säsong i klubben efter att under gårdagen meddelat beslutet.  

– Det här kommer bli min sista säsong som spelare i LHC. Det har varit fantastiskt roligt att få spela inför publiken här i Linköping och jag vill rikta ett stort tack till alla supportrar, fans, White Lions-medlemmar och andra som kommit för att se oss spela i Saab Arena. Er kärlek och ert stöd är jääteviktigt och något som jag är tacksam över att ha fått under de åren, sa Persson till klubbens hemsida. 

38-årige Niklas Persson har ett liknande facit som Tony Mårtensson i årets SHL, med 3 mål och 11 assist på 51 matcher. 

LÄS MER: Kvalet till SHL 2018 – så fungerar det 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag