Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Floppens besked: Lämnar Linköping

Foto: STEFAN JERREVÅNG/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: JOSEFINE LOFTENIUS / BILDBYRÅN

Han pekades ut som en av de största värvningarna inför säsongen. Men Tony Mårtensson har floppat och sågat sig själv under årets SHL.

Enligt C Mores Johan Edlund bekräftar nu Mårtensson att lämnar Linköping efter säsongen. 

Tony Mårtensson återvände till Linköpings HC inför säsongen. Han kom som en av de stora värvningarna eftersom hans förra tid i klubben varit succéartad. 

54, 65, 85, 75 löd Mårtenssons poängfacit under hans senaste sejour i klubben. Så efter att centern värvats in från schweiziska Lugano var förhoppningarna stora. 

Två mål på hela  säsongen

Men återkomsten blev inte vad varken Mårtensson eller LHC-fansen hade hoppats. Redan i december pratade Mårtensson om fiaskot, då han fortfarande inte hade gjort något mål.  

– Ingen hade blivit gladare än jag om det hade börjat komma lite mål. Någon gång måste det ju lossna..., sa Mårtensson då. 

Mål har det blivit sedan dess. Två. Två mål och tio assist har det blivit för 37-åringen som nu alltså bekräftar till C Mores Johan Edlund att han kommer lämna Linköping efter säsongen. 

https://twitter.com/JohanEdl/status/972458279946326016

LÄS MER: Så spelas slutspelet i SHL 2018 

Persson lämnar också

Men det är inte bara Mårtensson som lämnar Linköpings HC. Även veteranen Niklas Persson gör sin sista säsong i klubben efter att under gårdagen meddelat beslutet.  

– Det här kommer bli min sista säsong som spelare i LHC. Det har varit fantastiskt roligt att få spela inför publiken här i Linköping och jag vill rikta ett stort tack till alla supportrar, fans, White Lions-medlemmar och andra som kommit för att se oss spela i Saab Arena. Er kärlek och ert stöd är jääteviktigt och något som jag är tacksam över att ha fått under de åren, sa Persson till klubbens hemsida. 

38-årige Niklas Persson har ett liknande facit som Tony Mårtensson i årets SHL, med 3 mål och 11 assist på 51 matcher. 

LÄS MER: Kvalet till SHL 2018 – så fungerar det