Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Målkungen klar för SHL – blir första nyförvärvet

Fredrik Forsberg är klar för spel i SHL och HV71Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN

32 mål i Hockeyallsvenskan den gångna säsongen.

Det medförde SHL-klubbars intresse för BIK Karlskogas Fredrik Forsberg.

Och nu har skarpskytten skrivit på för HV71 där han blir klubbens första nyförvärv inför kommande säsong.

– Det ska bli kul att se vad han kan göra i SHL i vinter, säger Johan Hult, sportchef i HV71, i ett pressmeddelande.

HV71:s herrlag har värvat! 

Efter att ha gjort klart med Fredrik Forsberg tidigare i vårvintras har klubben nu gjort det officiellt och på hemsidan presenterade man i dag sitt första nyförvärv för säsongen.

Från Hockeyallsvenskan och BIK Karlskoga har klubben hämtat in Fredrik Forsberg, en forward med förflutet i Leksands IF men som de två senaste säsongerna gjort mäktiga 52 mål på 94 matcher - ett målskytte som HV71 imponerats och intresserats av.

– En högerfattad forward som har näsa för målet och har haft en häftig utveckling i Karlskoga de senaste åren. Fredrik är i en bra ålder och kommer att utvecklas ytterligare i HV71. Det ska bli kul att se vad han kan göra i SHL i vinter, säger Johan Hult.

Forsbergs egna ord: ”Haft ett bra snack”

HV71 har tappat eller valt att inte fortsätta samarbeta med flera tunga namn på forwardssidan vilket gör att man måste hämta in ett stort antal forwards och där blir alltså Forsberg första namnet in. 

Så här säger han själv om flytten tillbaka till SHL:

– Jag har haft ett bra snack med Johan Hult och gillar det jag hör om HV71. Det är naturligtvis inspirerande att komma till en klubb på den nivån HV71 är och jag hoppas kunna bidra till att vi ska vinna matcher.

Kontraktet är skrivet för de två kommande säsongerna.