Stängs av – efter huvudtacklingen

Leon Bristedt.
Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN
Tacklingen på Olausson.
Foto: C More

Leon Bristedt och Erik Walli-Walterholm anmäldes båda till ishockeyförbundets disciplinnämnd efter gårdagens SHL-matcher.

De har nu båda bestraffats med avstängningar.

Två spelare anmäldes till ishockeyförbundets disciplinnämnd efter lördagens SHL-omgång.

Den ena är Rögles Leon Bristedt, som sex och en halv minut in i den tredje perioden mot Luleå delade ut en tackling mot Niklas Olausson.

”Röglespelaren Leon Bristedt kommer in från sidan och tacklar Olausson i huvudet när Olausson är i en sårbar position. Bristedt ställer om skridskorna och förflyttar tyngdpunkten åt vänster när han tacklar Olausson”, skriver situationsrummet.

– Jag ser inte om jag hamnar fel i situationen, men det gör jävligt ont där och då. Men det går över och han bad om ursäkt, sa Olausson själv om situationen efter matchen. 

Han fortsatte:

– Det är sånt som händer. Men jag måste se den innan jag uttalar mig mer, sa Luleåspelaren om smällen efteråt.

Nu har disciplinnämnden beslutat att stänga av Bristedt i tre matcher. Han får även böta 6 250 kronor.

Nämnden skriver att beslutet baserats på att "den tacklande spelaren är tredje man in i situationen", "tacklingen utdelas från blindside" och att det var "relativt lite kraft i tacklingen".

Erik Walli-Walterholm stängs också av

Även Djurgårdens Erik Walli-Walterholm anmäldes för en situation med Frölundaspelaren Jonathan Sigalet.

”Jonathan Sigalet har pucken och är upptagen med Djurgårdsspelaren Petteri Wirtanen som Sigalet vänder bort. Djurgårdsspelaren Erik Walli-Walterholm kommer uppifrån blå linje glidande med fart. Walli-Walterholm hoppar in tacklingen, i ryggen på Sigalet nära sargen och Sigalet ramlar in i sargen”, beskrev situationsrummet händelsen i sin anmälan.

Walli-Walterholm stängs av i två matcher. Disciplinnämnden skriver att nyckelfaktorer i fällningen är att "tacklingen utdelas mot ryggen på en spelare som står i ett utsatt läge" och att det hela skett i "hög fart".