Finska VM-coachen tar över: ”Stor ära”

Foto: MATHIAS MANDL / BILDBYRÅN

Brynäs har hittat sin nya tränare.

Mikko Manner som just nu är assisterande förbundskapten i Finland, och varit huvudtränare i storklubben Kärpät, tar över Brynäs.

– Det är en stor ära att ansluta till Brynäs, säger Manner.

46-årige Manner hämtas in från Kärpät, där han varit verksam som huvudtränare de senaste fyra säsongerna.

Parallellt med det uppdraget har han varit assisterande förbundskapten för det finska landslaget, och var bland annat med när laget vann VM-guld 2019.

Kontraktet med Brynäs är på två år.

Manner har haft hela sin tränarkarriär i Finland, men spelade en säsong i Kalmar som spelare i slutet av 90-talet.

Mikko Manner klar för Brynäs

Rekryteringen har letts av tidigare Brynäscoachen Josef Boumedienne, som har en roll som sportslig rådgivare.

Tillsammans med Per-Johan Johansson från styrelsen har man funnit Manner.

– Han har ett modernt ledarskap. Han tror på att få alla människor runt laget att må bra och att skapa en miljö för att få alla att prestera. Sen har det varit viktigt för mig att få hit en tränare som har vunnit tidigare och som vet vad som krävs för att vinna på högsta nivå. Mikko är dessutom väldigt begåvad speltaktiskt, kommenterar Josef Bouemedienne.

Manner om sin filosofi som tränare:

– Min filosofi är nog en blandning av svensk och finsk hockey. Jag vill att vi ska vara aggressiva och vända spelet snabbt, men också att alla fem på isen ska spela tätt, att vi samlar ihop oss och går tillsammans och att alla fem ska vara involverade i spelet. Det ska var organiserat, men vi ska också våga spela och det ska finnas utrymme för individuella spelare att fatta sina egna beslut, säger han.