Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stjärvärvningen sparkas tre timmar innan match

Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN

Ville Leskinen kom till Färjestad som en av de största värvningarna inför säsongen.

Den finländska poängkungen har dock haft det tungt och stundtals varit petad.

Nu står det klart att Leskinen lämnar Färjestad.

– Tråkigt. Ville har ju inte kommit upp i önskad nivå, säger Peter Jakobsson, General Manager i Färjestad BK, på klubbens hemsida.

Efter flera framgångsrika säsonger i den finländska högstaligan var Ville Leskinen ett hett eftertraktat namn i Europa inför säsongen. Bland flera intresserade klubbar kom den finländska skarpskytten att välja Färjestad BK, som värvade in honom för att ge en stor plats och som ersättare till bland annat Joakim Nygård som lämnade för spel i NHL.

Efter bara 20 matcher, varav 16 i SHL, står det nu dock klart att sejouren i Karlstad är över. Skral poängskörd och svårigheter att passa in i Färjestads spelsätt gör att klubben nu väljer att göra sig av med stjärnspelaren.

– Tråkigt helt enkelt. Ville har ju inte kommit upp i önskad nivå, det tycker varken han eller vi. Vi har därför kommit överens om att skiljas, och vi gör det i samförstånd. Han var, när vi skrev med honom, en av Europas mest eftertraktade spelare som flugit fram i den finska ligan de tre senaste säsongerna och gjort massor av poäng, säger Peter Jakobsson.

Sparkas tre timmar innan match: ”Hade en förväntan...”

Klockan 18:00 i afton spelar Färjestad ett rivalmöte mot Frölunda i CHL, men bara tre timmar innan match står det alltså klart att Färjestad spelar matchen utan den finländska stjärnvärvningen.

Peter Jakobsson medger att klubben är besviken på Leskinens insats i klubben:

– Vi visste att det skulle vara en omställningsperiod, men SHL är en enormt snabb liga där det går väldigt fort på isen och där kanske det varit svårare än vad Ville själv kanske trodde från start. Och tålamod, ja det tycker jag vi har haft. Vi är inne i november nu och vi gör många mål. Vi har för dagen tre spelare i topp-4 i poängligan. Såklart hade vi en förväntan på att Leskinen skulle vara där uppe. När vi nu ändå känner att vi producerar bra framåt så blir han, helt ärligt, för dyr för att ha långt ner i laget. När vi nu går skilda vägar så frigörs det ju möjligheter för oss rent ekonomiskt att se över hela bilden. Men det är hur som helst väldigt tråkigt när något man på förhand trott väldigt hårt på inte faller ut som man önskat, säger Jakobsson.