Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Sparkas – efter fiaskosäsongen

Foto: EMMA WALLSKOG / BILDBYRÅN
Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN

Djurgården sparkar Barry Smith. 

Niklas Falk och Mikael Aaro kommer att ta över ansvaret tills vidare. 

– Vårt spel behöver förbättras, säger sportchef Joakim Eriksson i ett pressmeddelande.  

Djurgården har inte alls fått till det den här säsongen. Dif har parkerar näst sist och har åkt på nio förluster på de senaste tio matcherna. Kritiken har haglat och nu står det klart att Barry Smith får sparken. 

Djurgården skriver i ett pressmeddelande att ”prestationer under säsongsinledningen och det utsatta tabelläget har inte alls motsvarat förväntningarna”. 

– Barry och vi har gemensamt kommit fram till att avbryta samarbetet. Vårt tabelläge är allvarligt, precis som det var vid samma tidpunkt för 5 år sedan efter att Robert Olsson precis tillträtt som huvudtränare, säger sportchef Joakim Eriksson och fortsätter: 

Smith: ”Hoppas på en positiv förändring”

– För att nu liksom då vända trenden behöver vårt spel förbättras, vår träningsintensitet öka och vårt lagbygge vara mer friskt och spelbart över tid. 

Niklas Falk och Mikael Aaro kommer att ta över ansvaret tills vidare.

– Genom att jag kliver av som tränare så hoppas jag att en positiv förändring sker och att spelarna i laget nu kommer tillsammans och tar ett större ansvar i sina prestationer. Djurgårdens fantastiska supportrar förtjänar bättre än vad de ser på isen just nu, säger Barry Smith. 

Joakim Eriksson berättar i en video att han ställde sin plats som sportchef till förfogande men att han backades upp av styrelsen. 

– Ansvaret faller på mig och Barry, men det faller också på spelare och hela organisationen. Vi måste ha en tydlig plan framåt för vad vi vill göra. Styrelsen har sagt att de har ett stort förtroende för mig och de ville att jag skulle fortsätta, vilket jag kommer göra, säger Eriksson. 

Djurgården föll mot Oskarshamn