Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Officiellt: Djurgården presenterar forward

Foto: PÄR OLERT / BILDBYRÅN

Tidigare har SportExpressen kunnat berätta att Tim Söderlund varit nära Djurgården.

Nu är forwarden presenterad och klar för spel i klubben för resten av SHL-säsongen.

– Det här är en spelartyp som vi har velat addera till nuvarande forwardsuppsättning, säger klubbens utvecklingschef Tobias Pehrsson.

Tidigare under lördagskvällen knep Djurgården, som är jumbo i SHL, en viktig extrapoäng i mötet med Leksand.

Nu får supportrarna mer att glädjas över.

Detta sedan klubben presenterat Tim Söderlund som sitt nyförvärv från Wichita Thunder.

23-åringen kom fram som en stor talang i Skellefteå i tonåren. Där gjorde han även sina två hela första SHL-säsonger. 

Dessutom var han bofast i U20-landslaget och spelade två JVM-turneringar, varav den ena resulterade i ett silver.

Söderlund draftades också av Chicago Blackhawks innan han inför säsongen 18/19 flyttade till Göteborg och Frölunda. Samma säsong flyttade han dock hem till Skellefteå igen innan flyttlasset gick över Atlanten till nästkommande säsong.

”Har alltid haft en önskan att spela här”

Där har han sedan hösten 2019 huserat i farmarligorna AHL och ECHL, utöver en period med spel i hockeyallsvenskan och Almtuna under lockouthösten 2020.

Han har med andra ord inte lyckats spela till sig någon speltid i NHL och trejdades inför den här säsongen till Edmontons organisation.

Men efter att han fortsatt haft det trögt poängmässigt började han sedermera blicka hemåt. SportExpressen kunde tidigare i januari berätta att Söderlund var aktuell för Djurgården.

Nu är den avige forwarden klar för Stockholmsklubben.

– Vi får in en skridskostark spelare som är offensivt skicklig och som har stora kvaliteter i anfallszonen. Tim är även en stor Djurgårdare och har alltid haft en önskan att spela här på Hovet i våra färger, säger Djurgårdens tillförordnade sportchef K-G Stoppel i ett pressmeddelande.

”En spelartyp vi velat addera”

Söderlund som totalt spelat 161 matcher i SHL:s grundserie och i SM-slutspelet tidigare har skrivit på ett kontrakt för resten av säsongen. Totalt har han gjort 39 poäng i högsta serien.

– Som spelare har Tim egenskaper som vi vill addera i form av bra skridskoåkning och en fart som passar vårt spelsätt. Sen är Tim även en mönsterbrytare, som både jobbar hårt, som kan utmana i spelet med puck och som kan spela en rak djupledshockey med ett bra omställningsspel, säger Djurgårdens utvecklingschef Tobias Pehrsson och fortsätter:

– Det här är en spelartyp som vi har velat addera till nuvarande forwardsuppsättning och med detta skapar vi en bredare forwardssida, vilket vi tidigare saknat. Med Tim in får vi ett bättre djup på lagdelen forwards, vilket kommer att vara viktigt in mot våren.

Totalt har Söderlund gjort åtta poäng på 59 matcher i AHL, samt 15 poäng på 15 matcher i ECHL.

Djurgården vann i Dick Axelssons comeback