Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Träffade truppen under söndagen

Foto: ERIK SIMANDER
Foto: NILS PETTER NILSSON

Brynäs har presenterat sin nya tränarduo.

Josef Boumedienne och Nils Ekman ska leda laget i kvalet mot HV71.

Under söndagen hade duon ett 1,5 timme långt möte med spelarna, enligt uppgifter till SportExpressen. 

– Vi ska komma in med ny energi och ändå försöka få grabbarna att slappna av inför den uppgift vi står inför, säger Boumedienne i ett pressmeddelande.

Under lördagskvällen stod det klart att Brynäs skulle sparka sin tränarduo och huvudtränaren Peter Andersson bekräftade själv nyheten för SportExpressen.

Nu har klubben presenterat ersättarna. Det blir Josef Boumedienne och Nils Ekman.

– Vi i styrelsen har tagit det här beslutet tillsammans med Micke. Vi kände att det behövdes en förändring och att vi behöver agera för att få in ny energi och en ny röst i gruppen. Vi har en stor tilltro till förmågan i spelartruppen och tror att vi kommer klara av det här bara vi kan få dem att spela till sin fulla potential, säger Brynäs ordförande Jürgen Lorenz till klubbens hemsida.

Brynäs tränarduo är klar

Enligt uppgifter till SportExpressen träffade Nils Ekman och Josef Boumedienne spelargruppen för första gången under söndagseftermiddagen. 

Ett möte, som varade i 1,5 timme, innehöll bland annat en presentation av Brynäs nya tränare, men merparten av mötet ägnades till att rensa luften och sätta ut en plan för det kommande kvalet mot HV71.

Både Ekman och Boumedienne ska ha gjort ett starkt intryck på truppen. 

– Klart det är kittlande att komma in i en sån här situation och det medföljer en viss nervositet så klart. Men jag tror att både Nils och jag har nytta av att vi varit i likande situationer som spelare. Vi ska komma in med ny energi och ändå försöka få grabbarna att slappna av inför den uppgift vi står inför, för som spelare är det tufft mentalt att kliva in i ett kval, säger Boumedienne om sitt uppdrag.

Brynäs klubbdirektör Michael Campese kommenterar också rekryteringen i klubbens pressmeddelande.

– Det är två otroligt meriterade hockeymänniskor som vet vad som behövs för att leverera på den här nivån. De ser människor och de vet vad som krävs för att nå resultat. Och just nu är det resultat vi behöver, säger Campese.

Serien i bäst av sju matcher mellan Brynäs och HV71 startar på tisdag och förloraren spelar i hockeyallsvenskan nästa säsong.