Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Det kändes som en bra möjlighet”

Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

SportExpressen avslöjade under slutspelet att Jonathan Sigalet lämnar Frölunda för Brynäs.

Nu är övergången bekräftad.

– Det kändes som en bra möjlighet att komma till Brynäs. Klubben har mycket bra på gång, säger Sigalet till klubbens hemsida. 

Brynäs har varit aktiva med sitt lagbygge inför nästa säsong och presenterade för några veckor sedan hemvändaren Anton Rödin på ett långtidskontrakt

Nu presenterare klubben nästa profilvärvning. Jonathan Sigalet har skrivit ett tvåårskontrakt med klubben.

– Det kändes som en bra möjlighet att komma till Brynäs. Klubben har mycket bra på gång som man kan se på värvningen av (Anton) Rödin. Man tappade några backar så det känns som det finns en lucka jag kan fylla. Jag hoppas kunna bidra med stabilitet, trygghet, ledarskap och kunna hjälpa till att utveckla de yngre spelarna, säger Sigalet till klubbens hemsida.

”De ger alltid 100 procent”

Nyblivne SM-guldmedaljören Sigalet har gjort tre säsonger i Frölunda, dit han värvades från Luleå 2016. Förra säsongen var han assisterande lagkapten och producerade 16 poäng på 45 matcher i SHL.

— Jag gillar att vara här och ville stanna i Sverige när mitt kontrakt gick ut. Landet och kulturen här är bra för mig och familjen. Sen är svensk hockey väldigt bra. Alla svenska NHL-spelare är ett bevis på det, och alla NHL-spelare från Brynäs är ett bevis på att det är en bra klubb.

Brynäs sportdirektör Andreas Dackell hoppas att 33-åringen ska fylla luckan som Simon Bertilsson lämnar efter sig.

— De är båda den typen av spelare som man kan lita på i ur och skur. De ger alltid 100 procent, allt för laget, och de gör sina medspelare bättre. Jonathan kommer att kunna vara backklippan som vi kan luta oss mot i alla lägen. Med sitt ledarskap kommer han kunna bidra med positiva och bra saker till gruppen, säger Dackell.