Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Dick Axelsson är klar för ny klubb

Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Foto: ANDERS WIKLUND/TT / TT NYHETSBYRÅN

Dick Axelsson är klar för Djurgården.

31-åringen har skrivit på ett ettårskontrakt med klubben.

– Det känns jättekul att vi kunnat komma överens om ett avtal med Dick, säger Djurgårdens strategiska sportchef Joakim Eriksson till klubbens hemsida.

Efter tre säsonger och en mästerskapstitel i Davos, Schweiz, flyttade Axelsson hem inför den gångna SHL-säsongen och valde spel i Färjestad – klubben där han var med och vunnit två SM-guld tidigare i karriären.

Men under vårens SHL-slutspel kunde SportExpressen avslöja att Dick Axelsson lämnar Färjestad efter bara en säsong i klubben. Detta för att flytta hem till Stockholm.

Sedan det stod klart har spekulationerna gått varma om både AIK och Djurgården.

Nu står det klart att Axelsson väljer Djurgården.

– Det känns jättekul att vi kunnat komma överens om ett avtal med Dick. I och med att vi inte längre räknar med Lukas Vejdemo i vår trupp så har vi haft ett tydligt behov av en toppforward och det får vi verkligen i Dick, säger Djurgårdens strategiska sportchef Joakim Eriksson.

"Jag kan bli mycket bättre"

Dick Axelsson har skrivit på ett ettårskontrakt.

– Jag känner Robert Ohlsson sedan tidigare och när Jocke (Joakim Eriksson) och ”Robban” la fram sitt så kändes det som en perfekt utmaning. Må bra och spela bra. Tittar man på Djurgårdens förra säsong så var det en bra säsong. När jag fick frågan om att komma till ett topplag i SHL så var det skönt, säger Dick Axelsson. 

Förra säsongen kom Dick Axelsson sexa i SHL:s poängliga med 21 mål och 24 assist och totalt 45 poäng på 48 matcher där det dessutom blev spel i OS och Tre Kronor.

– Jag kan bli mycket bättre. Det finns många steg att ta och producera varje dag, säger han.

– När Dick har passion, lust och motivation är han i mina ögon sett en av SHL:s 5 bästa offensivt produktiva forwards. I de diskussioner vi haft med Dick har han själv också väldigt tydligt uttryckt lust, passion och motivation till DIF nästkommande säsong. Dick har ett artisteri i sitt spel som få andra spelare i SHL har, säger Joakim Eriksson.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!