Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Axelsson återvänder: ”Då kan jag vara riktigt bra”

Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Dick Axelsson återvänder till Djurgården.

Precis som SportExpressen berättat om tidigare står det klart att 32-åringen spelar SHL-hockey i vinter.

– Realistiskt sett kanske jag kan vara riktigt bra vid nyår, men jag tror jag kan vara rätt bra innan dess också, säger Axelsson.

Det har varit en följetong under hela hösten och nu är det officiellt: Dick Axelsson återvänder till Djurgården. Forwarden har skrivit ett kontrakt som sträcker sig över säsongen 2019/2020 och sportchefen Joakim Eriksson är nöjd.

– Vi väljer att plocka in Dick eftersom vi vill addera det spelet och ledarskapet han stod för under andra halvan av fjolårssäsongen. När Dick är tillräckligt grundtränad, känner inspiration, engagemang och glädje är han i mina ögon en av SHL:s fem bästa forwards, säger Eriksson till klubbens hemsida.

Dick Axelsson själv har väntat på rätt läge att skriva på.

– Jag har sagt tidigare att jag vill att minstingen ska börja på dagis. Nu kände jag att det var ett bra läge att sätta på sig kostymen igen och börja spela, säger Axelsson till SportExpressen.

– När Nina (fästmön) hade varit hemma första tiden med Winston sa jag efter förra säsongen att ”nu får du göra ditt jobb”, så tar jag hand om Winston.

Det var ingen stress att komma tillbaka till hockeyn?

– Nej, absolut inte, jag var väldigt trygg i mitt beslut. Nu var det ett bra läge att komma i gång igen. 

”Har varit otroligt dåligt”

Axelsson vill ta mycket plats som en ledare på och utanför planen i Djurgården.

– Jag är väldigt pratig och rolig men samtidigt väldigt seriös när det behövs. Jag vill vara ett föredöme för både de yngre och äldre. Jag vill ta plats och lära ut det jag kan. 

Djurgården har haft en tung resultatmässig period efter en fin start i SHL. Laget ligger på åttonde plats i tabellen med 17 matcher spelade.

– Det har varit lite upp och ner, säger Axelsson.

– Samtidigt var det otroligt bra i början men nu på slutet har allting varit väldigt dåligt. Det gäller att man går ihop tillsammans och vänder på skutan.

Vad har det varit för problem i spelet?

– Det är svårt att säga när man bara tittar på tv. Framför allt tror jag att man måste få tag i pucken och göra det man är bra på. Djurgården är ett skridskostarkt lag som ska åka sönder motståndarna, gör man inte det kanske man inte ska vinna matcherna. Jag tror det är lite av en inställningsfråga.

Kontrakt från 20 november

Onsdag 20 november blir Axelsson officiellt en Djurgårdsspelare igen och han säger sig vara redo att spela matcher redan direkt om tränaren Robert Ohlsson vill

– Jag tror inte jag har den valmöjligheten. Robert kommer sätta in mig när det behövs. Går det veckor hinner jag träna upp mig men behövs jag på matcherna är jag redo från 20 november.

När kan du vara den bästa versionen av dig själv?

– Det tar nog ett tag, det gör det, men samtidigt vet jag att jag kan spela hockey. Det tar nog ett tag men realistiskt sett kanske jag kan vara riktigt bra vid nyår. Men jag tror jag kan vara rätt bra innan dess också...

Och målet är SM-guld?

– Det är det ju alltid, det är därför man håller på. Det jag kommer ihåg från förra säsongen är att vi förlorade den sista matchen.