Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Klubben bekräftar: Han lämnar efter säsongen

Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN

SportExpressen har tidigare rapporterat att det finns en konflikt mellan Oskarshamns tränare Håkan Åhlund och sportchefen Daniel Stolt.

Nu skriver Aftonbladet att Åhlund lämnar som tränare efter säsongen. 

Något som bekräftas av klubben, efter 1-5 förlusten mot Färjestad. 

Inför den här säsongen skrev Åhlund ett tvåårskontrakt med klubben, med rätt att säga upp det andra året. 

Den möjligheten ska nu tränaren ha utnyttjat, skriver Aftonbladet. 

Uppgifterna bekräftas av klubbens general manager Thomas Fröberg. 

– Jag har sagt till Håkan att känner han så vill jag veta i det god tid för att jag ska kunna jobba vidare med nu lösning. Det är inga hard feelings. Känner han så är det så, säger Fröberg till Aftonbladet

SportExpressen har tidigare rapporterat om att det har funnits en djup konflikt mellan tränaren Håkan Åhlund och sportchefen Daniel Stolt.

Djup konflikt i ledningen

Konflikten ledarna emellan har lett till en frostig relation. Åhlund har, enligt SportExpressens uppgifter, förbjudit Stolt att samtala med spelare ur truppen om Åhlund själv inte är närvarande. 

Åhlund har dessutom, enligt uppgift, varit uppe på klubbens kansli för att övertyga klubbledningen att entlediga sportchefen Daniel Stolt. 

Men i stället är det Åhlund som lämnar klubben. Beslut tog han under fredagen och meddelades till laget efter matchen på lördagen. 

Tyskland ska vara ett aktuellt spår för Åhlunds tränarkarriär i framtiden, enligt podden Sanny & Svensson. 

– Vad jag hör nu så, han har ju kontrakt ett år till vilket man så klart ska respektera, men vad jag hör så finns det lite intresseförfrågningar både från Åhlund själv och tyska klubbar och att han ska vara aktuell för en flytt ner där. Han har en bakgrund som spelare där så han talar tyska och hela köret” säger Expressens Johan Svensson i podden.