Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Hoppades de skulle se det mer som en olycka”

Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN
Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN

Anton Hedman fick matchstraff efter sin smäll på Skellefteås Philip Broberg i går.

Djurgårdsforwarden anmäldes till disciplinnämnden – och stängs nu av fem matcher.

”Jag hade hoppats på att disciplinnämnden skulle se det mer som en olycka än någonting fult”, skriver Hedman i ett sms till SportExpressen.

Djurgården hade en tung kväll i Skellefteå. Laget låg under med 0-4 i början av tredje perioden, något som också blev slutresultatet, då Anton Hedman satte in en tackling på Skellefteås backtalang Philip Broberg. Broberg sjönk ner till isen och tog sig för hakan – och domarna gav Hedman matchstraff.

Hedman anmäldes till disciplinnämnden och under fredagen kom straffet. Djurgårdsforwarden stängs av fem matcher för checking to the head – och tvingas betala 35 937 kronor i böter.

”Hedman kommer in som tredje spelare i situationen och tacklar Broberg med vänster axel som träffar i huvudet och med en uppåtgående rörelse”, skriver disciplinnämnden i sitt beslut.

Discplinnämndens nyckelfaktorer till domen

Tacklingen som träffar huvudet sker med en uppåtgående rörelse.

Anton Hedman är tredje man in i situationen.

Skaderisk.

Det är fråga om återfall i samma typ av förseelse.

Anton Hedman: 

När SportExpressen når Anton Hedman efter beskedet om fem matchers avstängning medger han att tacklingen var olycklig.

”Jag sätter mig själv i en dålig situation och för det är jag ångerfull. Tacklingen är olycklig så till vida att våra huvuden kolliderar”, skriver Hedman.

 Han hoppades på att slippa straffas.

”Jag hade hoppats på att disciplinnämnden skulle se det mer som en olycka än någonting fult. Jag upplever inte heller att situationen är i speciellt hög fart eller våldsam. Jag är i alla fall glad över att Broberg inte blev skadad.”

Philip Broberg tog delvis på sig skulden för situationen efter matchen.

– Jag kommer och ska hämta puck, får en på ryggen och sen kommer han framifrån. Det blir en olycklig situation, han träffar lite upp mot huvudet där. Men jag sätter mig själv i ett lite dåligt läge också där, sa Skellefteåbacken.

Avstängningen är den tredje på kort tid för Djurgården, då både Jesper Pettersson och Marcus Högström straffades tidigare i veckan.