Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stängs av för orden: ”Jag har hört värre”

Färjestad förlorade mot Växjö på torsdagen trots 3-0-ledning. Se höjdpunkter från matchen här.
Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN
Foto: NICLAS JÖNSSON / BILDBYRÅN
Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN

SHL:s poängkung Marcus Nilsson uppges ha sagt ”du suger” till domaren.

Nu stängs Färjestadsforwarden av två matcher.

– Så stor grej tycker jag inte att det var. Jag har hört värre, säger han till VF.

Leon Bristedt, Rögle BK, och Marcus Nilsson, Färjestad BK, återfinns båda i topp-tre av SHL:s poängliga och har stått för väldigt fina säsonger i sina respektive lag.

Nu straffas både av disciplinnämnden efter gårdagens omgång.

Leon Bristedt anmäldess för en filmning i slutet av matchen mot Linköping och tvingas nu betala 5000 kronor i böter. 

”Bristedt klämmer då fast Larssons klubba och då rycker Larsson loss sin klubba. Bristedt tar sig då för ansiktet på ett flagrant sätt och försöker få domaren att ta en utvisning för hög klubba”, skrev SHL i anmälan.

SHL:s poängkung anmäls - hånade domarna

Hela SHL:s poängkung, Marcus Nilsson, straffas också efter gårdagens heta match mot Växjö. Nilsson fick matchstraff för ”Abuse of officials” efter slutsignal – och under fredagen kom beskedet att han stängs av två matcher.

”Han får först ett Game Misconduct för att han säger, ”Bra jobbat ni förstör matchen”. Domaren ber honom lämna isen utan att säga något mer så att det ska stanna på Game Misconduct. På vägen av isen ropar han ”Du suger” vilket bekräftas av en linjedomare. Då får han ett Match Penalty för abuse of officials”, skriver disciplinnämden i beskedet.

Marcus Nilsson varken bekräftar eller dementerar vilka ord han sa.

– Det är upp till han, vad han hörde där ute. Jag sa det jag sa. Det är inget mer att kommentera, säger han till VF och ger även sin syn på avstängningen.

– Jag kanske ska vara lite lugnare. Men nu är det som det är. Det blir hett där ute ibland, så stor grej tycker jag inte att det var. Jag har hört värre, säger han.

Örebros stjärna ser ut att frias

Det delades även ut ett till matchstraff i går kväll då Aaron Irving fick 5+20 för en tackling mot Luleås forward Jonas Berglunds huvud - Irving har redan avtjänat ett fem matcher långt straff för samma förseelse, men ser nu ut att frias då ingen anmälan dykt upp på SHL:s hemsida.

Satte 5-1-målet i tom bur

Linköping vann igen. Slog Rögle med 5-1. Se det bästa från matchen.