Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Holland anmäld efter slagsmålet

Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN

Djurgårdsstjärnan Peter Holland kastade handskarna och fick lämna isen. 

Samtidigt fördes Luleås Fredrik Styrman till sjukhus.

Nu anmäls Holland för slagsmålet, det meddelar SHL:s disciplinnämnd. 

I slutsekunderna av den första perioden på Hovet tappade Djurgårdens NHL-meriterade stjärncenter Peter Holland, 30, fattningen. 

Efter en situation vid Luleåmålet grabbade han tag i Fredrik Styrman, slet av hans hjälm och kastade sedan handskarna och började måtta slag mot Luleå-spelaren. 

Tilltaget sågades av Sanny Lindström i C Mores studio. 

– Det är jävligt fult. Lägg ner med sånt skit, sa han i sändningen.

Holland fick matchstraff och Styrman fördes till sjukhus. 

– Han mår inte bra. Det är inte snyggt. Jag har sett situationen och det är inte okej någonstans, säger Luleås assisterande tränare Henrik Stridh efter matchen. 

Riskerar avstängning

Holland riskerar nu avstängning och eventuellt böter då han anmälts till SHL:s disciplinnämnd. Beslut väntas komma senare under fredagen. 

Det återstår en sekund av första perioden och målvakten blockerar pucken i Luleås försvarszon. Luleåspelaren nr 2 Fredrik Styrman delar ut en crosschecking i sidan på Djurgårdspelaren nr 67 Peter Holland som kastar av sig båda sina handskar. Holland rycker av hjälmen på Styrman och delar ut ett slag över huvudet och byter sedan hand och slår ett hårt slag rakt i ansiktet på Styrman. Holland slår Styrman mot huvudet när Styrman är på väg ner på isen och när Styrman ligger på isen så utdelar Holland ytterligare ett slag.”, skriver disciplinnämnden i sin anmälan.  

Djurgården förlorade matchen med 6-4 och har nu sju raka förluster. Laget ligger sist i SHL.