Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Just avstängd - nu är Tyrväinen klar för FBK

Foto: Youtube.
Foto: Youtube.
Foto: Youtube.

Färjestad värvar den finländske powerforwarden och hårdingen Antti Tyrväinen, 26, från Ilves.

Just i dag har han avtjänat en nio matcher lång avstängning i den finska ligan.

– Han gillar att jobba hårt för sina lagkamrater och med sin fysiska spelstil så kommer han att göra plats för våra lirare, säger Färjestads sportchef Leif Carlsson till klubbens hemsida.

I och med 4-1-förlusten hemma mot Färjestad före landslagsuppehållet halkade Karlstadsklubben ner till sjundeplats i SHL-tabellen. Kampen om en direktplats till kvartsfinalen kommer att bli stenhård.

Nu värvar Färjestad en stenhårt jobbande forward från Tammerfors-laget Ilves. Antti Tyrväinen har skrivit på ett kontrakt och kommer till Värmland på fredagen.

Färjestad värvar skandalspelaren

– Det är en energifullspelare som gillar det aggressiva och fysiska spelet. En spelartyp vi kommer att få nytta av, säger Färjstads sportchef Leif Carlsson.

Antti Tyrväinen skapade en skandal i den finska ligan när han i november i derbyt mot Tappara sänkte Modos förre guldhjälte, landslagsforwarden Kristian Kuusela, med en tackling i huvudet. Tyrväinen fick sju matchers avstängning för huvudtacklingen plus två matcher för att han tidigare varit avstängd.

Disciplinnämnden tog i med hårdhandskarna

"Varje spelare ska veta att tacklingar mot huvudet kan leda till att man skadar motståndaren", skrev disciplinnämnden i sin dom.

Tyrväinen, som även fick böta en sextiondel av sin lön överklagade beslutet och menade att hans tackling tog på Kuuselas axel innan den träffade huvudet.

Antti Tyrväinen, som har gjort fem mål och en assist på 13 matcher, har under hösten även varit avstängd för att ha tacklat den förre Linköpings- och HV 71-backen, HIFK:s Daniel Grillfors i huvudet.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!