Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Djurgårdens besked om båda stjärnorna

Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Glädjebesked för Djurgården mitt i alla skador och avstängningar.

Jacob Josefson är tillbaka på is och beräknas vara tillbaka till julhelgen.

Dessutom räknar tränaren Robert Ohlsson ha Dick Axelsson spelklar i nästa vecka.

– Vi utgår från att han är redo direkt, säger Ohlsson.

Det var mot Brynäs den 1 oktober som Jacob Josefson kom snett in i en situation och skadade foten.

Dagarna efteråt meddelade klubben att stjärncentern drabbats av en fraktur och att han kommer att bli borta 8-10 veckor.

Sedan dess har det varit tyst - men under onsdagen låter Djurgården meddela att Josefson är tillbaka på is.

– Det känns kul. Jag kan inte göra supermycket ännu men i alla fall åka några varv och skjuta lite. Det känns kul, säger han till klubbens hemsida.

Rehabiliteringsträningen pågår fortfarande för Josefson.

– Det har varit en ganska bra process hela vägen. Det har gått framåt successivt. Jag hoppas att det fortsätter på samma väg så ska det nog gå bra till slut, säger han.

Josefson: ”Tror inte att jag har tappat mycket”

– Konditionen och styrkan och allt det där finns i kroppen. Jag tror inte att jag har tappat supermycket. När man börjar spelar matcher sen så kommer inte matchformen vara den bästa. Jag kommer få tid att åtgärda den också, fortsätter Josefson.

Den initiala planen för Josefson var att han skulle vara tillbaka i spel till julhelgen. Samma plan kvarstår fortfarande, när SportExpressen talar med tränaren Robert Ohlsson.

– Han är beräknad till den 26 december. Det är en bit bort fortfarande. Men kul att han var på is i dag, säger Ohlsson.

Sedan tidigare står det klart att nyförvärvet Dick Axelsson ansluter till laget om en vecka – den 20 november.

– Det blir jättebra. Han är en skicklig hockeyspelare – en artist med pucken – så då kommer vi att kunna kontrollera pucken lite mer. Det är klart att jag har förhoppningar att han kommer kunna göra positivt avtryck tidigt, säger Robert Ohlsson.

Ohlssons besked om Dick Axelsson

Är han redo till ert möte med HV 71 den 21 november?

– Ja, vi utgår från det. Vi har haft Jason Garrison som inte har spelat hockey sedan slutspelet som kom in i torsdags och spelade match på tisdag. Jag utgår från att han är redo.

Hur mycket kontakt har ni haft med Dick Axelsson under hösten om hans fysiska och spelmässiga status?

– Jag utgår från att alla på den här nivån håller sig i form. Precis som med Jason så utgår jag från det med Dick också. Sen handlar det om att komma in i tajmingen i spelet. Men jag räknar med att han är redo att spela.

Efter raka förluster och 2-13 i målskillnad klarade Djurgården oavgjort mot Skellefteå i tisdags kväll. Robert Ohlsson anar ljuset i tunneln.

– Vi vill vända vår trend som vi har haft. Det har varit lite hackigt på slutet med skador och avstängningar. Men vi fick ett oavgjort resultat mot Skellefteå. Ju bättre spelare vi har desto kommer vi att prestera. Det är bra att vi får in nya spelare som stärker konkurrenssituationen, säger Ohlsson.