Foto: Marcus Bryngelsson
 Foto: Marcus Bryngelsson

Jonas Nordquist redo för Brynäsdebut

Publicerad
Uppdaterad
För första gången sedan i januari är Jonas Nordquist redo för comeback.
Han debuterar för Brynäs mot Rögle i en kedja med Ove Molin och Daniel Hermansson.
- De kompletterar varandra på isen, säger Brynästränaren Niklas Czarnecki till HockeyExpressen.se.
Korsbandsskadade Jonas Nordquist är spelklar och spelsugen. Han har inte spelat ishockey sedan 13 januari då han åkte på en rejäl tacking av Luleåbacken Jan Sandström.
Nordquist fick sparken tidigt i höstas av Frölunda och värvades då av Brynäs, som tog hjälp av fansen genom tiggarbrev.
Brynäs hyr Jonas Nordquist resten av säsongen och har sen ett tvåårskontrakt med honom. Mot Rögle gör han debut.
- Han börjar med Ove Molin och Daniel Hermansson. Sen får vi se. Han har inte spelat på väldigt länge, säger Brynästränaren Niklas Czarnecki.
- Vi är jätteglada att han är med oss. Jonas både spetsar och breddar laget. Vi får se hur det blir med speltid och matchning efter hand.

Markström sliten

Jonas Nordquist känner Daniel Hermansson sedan juniortiden i Leksand.
Brynäsmålvakten Jacob Markström är tillbaka efter att ha spelat en och en halv match med Juniorkronorna i Kanada. Han står mot Rögle.
- Ja, Jacob står. Han såg ganska bra ut på träningen även om han har haft några tuffa dyng och sena kvällmatcher och därefter bussresor efter matcherna. Men han har inte spelat så mycket, säger Niklas Czarnecki.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag