Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Leksand vände och vann mot Frölunda i Scandinavium

John Quenneville är lite gladare än Frölundas Nicklas Lasu.
Foto: ADAM IHSE/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. För första gången den här säsongen tog Frölunda ledningen. 

Men efter en stark mittperiod vände Leksand och vann med 4-3 i Scandinavium. 

– Jag är här för att bidra, säger gästernas John Quenneville om sitt första SHL-mål. 

Inför nedsläpp hyllade Frölunda sina lagkaptener genom åren. Något som flera av spelarna uppskattade, däribland Anders Grönlund.

På det var det just han som lyckades spräcka målnollan i mötet med Leksand. Detta genom att sätta ett direktskott i mål till 1–0.

– Innala gör det bra med frånvändningen bakom mål, för mig var det bara att smyga ner och trycka dit den, sade Grönlund till C More.

För det var också Grönlunds mål som skilde lagen åt till en början.

”Få lag som orkar med”

Detta i en match som var intensiv och chansrik åt båda håll inför 11 004 åskådare, säsongens bästa publiksiffra i SHL. 

– Vi vill höja tempot, har vi vårt tempo över 60 minuter är det få lag som orkar med. Men vi måste få ner målchanserna mot oss, det är väl det enda, fortsatte Grönlund. 

Leksand orkade och tog sedan över kommanot i mittperioden. 

John Quenneville kvitterade, Kalle Östman höll sig framme på en retur i powerplay och petade in gästernas ledningspuck. Frölundas amerikan Anthony Greco skickade mycket vackert in 2-2 i nättaket, men Frölunda hade stora problem i defensiven. 

I slutet av andra perioden höll sig Justin Kloos framme och rakade in 3-2 till Leksand, som hade många högljudda anhängare på plats i plåttemplet. 

”Håller på att vänja mig vid ligan”

Om sitt första SHL-mål säger kanadensaren John Quenneville, ny från ZSC Lions inför den här säsongen, så här till C More: 

– Jag har haft chanser i alla matcher, skönt att se den gå in. Det känns bättre och bättre, jag håller på att vänja mig vid ligan och även kemin inom laget. Jag är här för att bidra, vår kedja spelar med hög fart och vi håller i pucken. 

Och tredje perioden var inte gammal när Anton Lindholm tryckte in 4-2, ett skott som verkligen inte såg otagbart ut för Frölundas danske målvakt Frederik Dichow. 

Frölunda försökte och försökte i den sista perioden, men hade som vanligt svårt att få till spelet med en man mer på isen. Knappt fem minuter före slutsignalen tryckte dock Mats Rosseli Olsen in 3-4-reduceringen, norrmannens andra mål för säsongen. 

Men närmare än så kom inte Frölunda utan Leksand höll undan och tog tre tunga bortapoäng. 

– Hemmaplan, hemmaplan, hemmaplan, skanderade Leksands stora klack efter matchen.